Trenutno imam na svojem mobilnem telefonu več kot 40 aplikacij in priznam, da jih imam vse posebej rada.

Tako lepo smo se povezale v vseh teh letih, da se mi zdi, da tam zadaj nekdo stoji in čaka, da kakšno rečeva.

No, nekaj jih je bilo že naloženih in so skoraj obvezna oprema, seveda težko preživim brez glavnih socialnih omrežij, vremenske napovedi, koledarja in kalkulatorja. A tukaj se moje veselje šele začne – ena mojih najljubših aplikacij je tista, ki šteje moje korake. Za tek in druge športne aktivnosti imam super aplikacijo, ki mi meri vse od kilometrov, porabljenih kalorij, povprečne hitrosti in kar je najlepše – ves čas mi podeljuje pokale – za najhitrejši kilometer, za najhitrejši miljo, za najdaljši trening, za največ porabljenih kalorij, skratka, aplikacija ve, da strašno rada vidim, da me kdo hvali za moje športne dosežke.

In ko smo že pri športu – aplikacije imam za praktično vse košarkarske lige od slovenskih do NBA, pa za vsak večji športni dogodek si namestim novo aplikacijo, ki me ažurno obvešča, kdo zmaguje in kdo zgublja. Našla sem tudi odlično aplikacijo za učenje tujih jezikov, ki me vsak dan posebej spomni, naj ponovim včerajšnjo lekcijo iz portugalščine in turščine ter da je čas za usvojitev nekaj novih besed. Odlična zabava za kakšno dolgočasno čakanje na avtobus ali pri zobozdravniku. Seveda sem našla (no, mi jo je moja najstnica) tudi aplikacijo z dobro glasbo, ki mi krajša čas in zaposli možgane med tekom in hojo.

Za nas brez orientacije vedno pride prav app Maps in težko bi brez beležke, kamor si lahko kjerkoli in kadarkoli zapišem svoje fantastične ideje za Lizine uvodnike. Moja zadnja pridobitev pa je aplikacija Moja diagnoza, digitalni medicinski priročnik, ki ponuja opis več kot 750 bolezni in zdravstvenih težav in vzrokov za njihov nastanek.

Sicer k sreči nimam prav veliko težav in prav nobenega od 48 simptomov (in sem tudi daleč od hipohondra), ki jih lahko odklikate, a če vam povem po resnici, zelo rada brskam po poglavjih medicinskega priročnika – vedno imam rada občutek, da se učim česa novega. Do svojega zdravja imam sicer kar malce mačehovski odnos in se čisto zares ne spomnim, kdaj sem bila zadnjič na kakšnem pregledu, a prijateljice kar vidim, kako bodo rade kaj povprašale slovenske zdravnike, ki so na voljo za odgovore na vse simptome.

Skratka – rada imam svoje aplikacije, ki mi pomagajo, da sem bolj obveščena in učena, da se več gibam, da sem bolj motivirana in da imam vsaj na mobilnem telefonu pod kontrolo svoje zdravje. In kar je najboljše – nikamor mi ni treba iti, svoj telefonček imam ves čas v žepu.

Liza - 15/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.