Ljubljana teče. Slovenija teče. Svet teče. Vsi tečejo.

Kdor ne teče, miga, kdo ne miga, razmišlja, da mora nujno začeti telovaditi, da mora končno narediti nekaj zase. In seveda z vsemi tečemo in migamo tudi mi. Ta teden smo v Lizo dodali prilogo Aktivni, ki smo jo naredili v našem uredništvu, zato smo nanjo še posebno ponosni. Ne, niso vsi tekači, ki nastopajo v Aktivni, daleč od tega, nekateri so ultramaratonci, drugi ne marajo migati in obožujejo posteljo, polno čokolade, a prav vsi so v neki prelomni točki življenja ugotovili, da morajo narediti nekaj zase, za svoje zdravje, za svojo samozavest, za boljšo samopodobo in za bolj kakovostno življenje. Imajo vzpone in padce, tako kot vsi mi, in tako kot je na vseh področjih v življenju.

A VZTRAJAJO, in to je ključ do uspeha v športu, v šoli, v odnosih, v službi ... In kot čisto zanimivost naj vam namignem – prav vsi, s katerimi smo govorili za Aktivni, naredijo nekaj zase že zjutraj, ker vedo, da se po jutru dan pozna in po dnevih se pozna življenje. Zadajte si cilje – koliko boste pretekli, kolikokrat na teden boste migali, koliko bi radi shujšali, kam bi radi splezali … in potem sledite svojemu cilju.

Naj vam pomagamo, zakaj se splača vztrajati:

1. Vsak zna najti izgovor, da obupa. A ne boste verjeli, velja tudi obratno, vedno najdete tudi izgovor, zakaj morate vztrajati.
2. Saj veste, dejanja so tista, ki štejejo. Če boste samo govorili in nič naredili, vam nihče ne bo verjel, da ste sploh kaj hoteli spremeniti.
3. Veliko ljudi bo zelo zadovoljnih, če vam ne bo uspelo. Vztrajajte zaradi njih!
4. Nikoli ne boste izvedeli, kaj bi se zgodilo, če bi vztrajali.
5. Zapomnite si – če boste vrgli puško v koruzo, bodo posledice veliko hujše, kot če bi vztrajali.
6. Če obupate enkrat, je velika verjetnost, da boste tudi drugič in tretjič.
7. Za vsako stvar, ki je nekaj vredna (in kaj je vrednega več kot zdravje in fit, gibko telo), se je treba potruditi, nečemu odpovedati in si vzeti čas.
8. Veliko bližje ste zmagi, kot mislite, da ste.
9. Že sam proces treniranja, zdravega kuhanja in načrtovanja vas bo izoblikoval in nagradil.
10. Življenje je veliko bolj zabavno, ko imate pred seboj cilj. In zakaj ne bi bil ta cilj maraton?

Liza - 40/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 40/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.