Zadnjič se je – seveda, kje drugje kot na Facebooku – na zidu znanke razplamtela razprava, ali se ženska enakopravnost dokazuje s tem, da so lahko na plaži brez zgornjega dela kopalk.

Seveda se modro nisem vmešala, ker priznam, da se raje prepiram v živo kot v virtualnem svetu, saj lahko svoje mnenje podkrepim še z različnimi barvami in intonacijami glasu.

No, sama nimam, niti v boljših in čvrstejših časih nisem imela, najmanjše želje, da bi se kopala, kaj šele sončila zgoraj brez. Pravzaprav si včasih želim, da bi si tudi kakšen moški nadel nedrček in nam prihranil pogled na svoje absolutno prevelike dojke, no, v nekateri primerih bi bila povsem na mestu tudi majica.

Ampak v končni fazi mi je vseeno, če njih ne moti in se dobro počutijo, naj se imajo lepo. Vedno najdem kakšen pogled, da si spočijem oči, in vedno najdem kakšno fino pripombo za samozavestne moške, ki znajo odlično kritizirati 'povešene' ženske, sami pa niti ne opazijo, da jim trebuh zakriva pogled na kar lep del njihovega telesa, tudi na tistega, na katerega so tako zelo ponosni. A saj vam pravim, nima veze, vsak po svoje, zaradi mene so lahko vsi na plaži goli, pa jaz zagotovo ne bom slekla ne hlačk, ne zgornjega dela, če se le da, imam tako ali tako najraje enodelne kopalke.

Sramežljiva? Nesamozavestna? Niti ni pomembno, tako se pač počutim najbolje in verjetno bi pisala drugačen uvodnik, če bi z družino od malega hodila na nudistične plaže in bi vsako poletje komaj čakala, da gola odigram kakšno partijo tenisa, zakurim žar in jo ucvrem v morje. Mojim prijateljem je to super, a k sreči ne počitnikujemo skupaj. In če vam povem po resnici – meni se ženske in moški zdijo veliko bolj seksi in zanimivi v dobrih kopalkah, ravno prav razkriti in ravno prav zakriti, ne vem, ali me zanima kakšna zadnjica na tem svetu, ker svojo ljubkost ta del telesa zgubi hitro po tretjem rojstnem dnevu.

No, skratka, da se vrnem k poanti. Svoje enakopravnosti zares ne dokazujem s tem, da bi bila na plaži zgoraj brez. Povsem enakopravno se počutim tudi v enodelnih kopalkah. Pa vesel avgust vam želim, zgoraj z ali brez.