Se mi zdi, da je z obžalovanji težko živeti. Zoprno si je prevečkrat zavrteti film v glavi, kaj bi bilo, če bi v določenih situacijah reagirali drugače ali sprejeli boljše odločitve. A včasih si pač ne moremo pomagati, sploh če smo jezni sami nase, ker smo že ob odločitvi vedeli, da delamo neumnost.

Večina zvezdnikov v svojih intervjujih ponavlja, da nič ne obžalujejo, Edith Piaf nas že nekaj desetletij v seksi francoščini prepričuje Non, je ne regrette rien, ampak če vam povem po resnici, njej in drugim slavnim poetom težko verjamem.

Vsi kaj obžalujemo

Sama se praktično vsak dan borim z malimi obžalovanji, včasih se ubijam že s tako banalnimi mislimi, zakaj nisem šla po levi, namesto po desni poti, zakaj sem prepozno jedla, ko ne morem spati, ali pa se v nedeljo jezim nase, da nisem otroke začela gnajviti za učenje že v petek popoldne, da mi potem ne bi kvarili sončnega vikenda.

Skratka ves čas imam neka mala obžalovanja. In, oh, ja, imam tudi velika obžalovanja, ki me včasih prav razkurijo in kot katapult vzdignejo v zrak, ampak na koncu si vedno rečem, daj, Tina, prosim, ne nori, glej naprej, preteklost je preteklost, ne obremenjuj se s stvarmi, ki si jih že – po domače povedano – 'zasrala'.

A ko smo naredili mini anketo med nekaj našimi rednimi bralkami, smo hitro ugotovili, da je praktično vsaka kot iz topa izstrelila vsaj eno veliko obžalovanje. Zanimivo, da jih je kar nekaj omenilo poroko z napačnim moškim, pa zgrešeno izbiro študija, poklica in obžalovanje, da se niso v življenju več zabavali.

Menda psihologi pravijo, da je obžalovanje nekaj dobrega, saj kaže, da sprejemamo odgovornost, kar naj bi bilo pomembno za našo rast. A pravijo tudi, da je pomembno, da v neki točki povlečemo črto. Hej, samo res, prav tisto obžalovanje posameznikov, da se v življenju niso več zabavali, mi je dalo misliti.

Nima se smisla obremenjevati s stvarmi, ki so se zgodile ali na katere nimamo vpliva, ampak je fino, da si znamo življenje narediti čim bolj zabavno. Sicer vem, da si nekaterih stvari nikoli ne bom oprostila in bom nekaj svojih dejanj in odločitev vedno obžalovala, ampak kaj hočemo. Gremo naprej! Novi zabavi naproti.

Več o obžalovanjih Lisinih bralk pa si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še: Ženski kondom, ki vam bo zagotovil orgazem

Lisa - 24/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 24/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.