Prva ženska, ki je začela nositi hlače v vsakdanjem življenju, je bila najverjetneje francoska oblikovalka Gabrielle Chanel Bonheur, bolj znana kot Coco Chanel, ki je nekoč dejala: "Ženskam sem dala svobodo; vrnila sem jim telesa: telesa, ki so bila preznojena zaradi modnih oblek, čipk, steznikov, spodnjega perila in podlog."

Okej, ne želim ravno nositi steznika in podlog, pravzaprav nasprotno, a sama sebi grem od vsega udobja že pošteno na živce. Ves čas sem v hlačah. In še to ne v kakšnih elegantnih hlačah, v kakršnih je po pariških ulicah paradirala gospa Chanel, ampak v takih super udobnih, širokih 'boyfriend' kavbojkah. Bog ne daj, da me kje kaj žuli, tišči, vse mora biti mehko in udobno, a na koncu koncev tudi brezoblično.

Poleti še nekako gre, pravzaprav imam v vročini celo raje lahkotna krila in majice, pozimi pa ... Najraje bi šla od doma v pižami iz flisa in super debelih nogavicah, že ob pogledu na kakšne hlačne nogavice mi kar zastane kri v žilah, ki mi v mrzlih jutrih že tako noče dobro steči.

Letos mislim, da jih niti poskusila nisem navleči nase, prav zatlačene imam nekje v zadnjem kotu predala z nogavicami, kot da bi se jih bala.

Zadnjič sem prebrala misel, da mora danes biti ženska prav pogumna, da si upa oblačiti in obnašati ženstveno. In res je. Vse manj je mladih in starih žensk, ki so pripravljene udobnost žrtvovati za eleganco in ženstvenost. Male deklice imajo še rade roza in svetleča krilca, pisane žabice in ljubke balerinke, nato pa z vsakim dodanim letom starosti vse po vrsti podlegajo udobnosti, ki jih dajejo hlače.

Skratka, mislim, da si velika Coco, ki je kljub vsemu krojila ene najbolj ženstvenih kostimov na svetu, ni predstavljala, da bomo ženske zavile v tako skrajnost in si bomo obleko praktično nataknile le še za na poroko, pa še to le redke, ker tudi poroke niso več moderne.

Torej, mislim, da je čas, da grem v nakup enega dobrega krila in hlačnih nogavic, a nič ne bom imela proti, če bodo zraven lepo pristajale letos tako modne bele superge, ki si jih lahko ogledate na naših modnih straneh.

Evo, pa smo spet pri udobju. Mah, saj vam pravim, ni ga čez udobje, ampak počasi se bo treba prisiliti tudi za kaj lepšega. A smo ženske ali nismo? A znamo zobe bolj stisniti kot moški ali ne? Znamo! Torej, na juriš na hlačne nogavice in seksi krila.