Ja, vroče je! Pa kaj, saj je poletje! Pravo vroče poletje. Z vetrom v laseh in vsepovsod okoli nas.

Če ne piha, pa si ga naredimo s frfotajočimi oblekicami, ki so kot krpice, in z njimi pokrijmo čim manj, ter sandalčki, ki so komaj podobni čevljem. Kot da smo nekje na morju, ko si zgodaj zjutraj najdemo senčen kotiček in čez dan čim bolj mirujemo, na plan pa prilezemo šele zvečer, sveže oprhani in pripravljeni ujeti kakšnega znanca ali prijatelja, da z njim poklepetamo ob hladni pijači.  So pa ti dnevi tudi polni domišljije, in to na vseh področjih. Verjetno najbolj v vsem letu. Kako bi sicer čim bolj sproščeno preživeli te visoke temperature!

Ni dovolj samo osvežilna voda, v kateri bi zaplavali ali se samo zmočili, tudi mrzla voda v kozarcu sčasoma za žejo ni dovolj. Treba je najti tak kotiček, pobrskati med idejami za prigrizek in pijačo, v predalu poiskati kakšno družabno igro ali pa si v knjižnici izbrati zanimivo knjigo, mogoče povabiti prijatelje, s katerimi se radi zabavamo, ali pa se odločiti za kakšno zanimivo prireditev.

In, ne nazadnje, če ne želimo biti vsak dan oblečene enako, moramo tudi biti iznajdljive. V drugih letnih časih je to preprosto, ker smo oblečene v več plasteh in posamezna oblačila med seboj prepletamo v nešteto kombinacij. Poleti pa je to drugače. Zato izbirajmo kose, ki so 'drugačni' in zanimivi že sami po sebi, celotno podobo pa popestrimo z različnimi dodatki in nakitom, ki ga med seboj prepletamo v različnih barvah in velikostih, s pisanimi torbicami in klobučki.

Privoščimo si žive barve lak za nohte pa sandale, natikače v pisanih različicah, z visokimi petami ali brez. Tudi lasje, dolgi ali kratki, kar kličejo po razigranih pričeskah, sponka, trak ali cvet iz blaga pa celotni podobi dajo piko na i. Pazimo edino pri izboru stajlinga za službo – obleka naj čim bolj diha, a vendar diskretno skriva tiste dele telesa, ki so na počitnicah lahko bolj na očeh.

Sicer pa, v službo hodimo vsak dan in vse leto, poletje je pa tako kratko in eno samo – zato uživajmo in se zabavajmo sproščeno in veselo!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Bogate izkušnje je pridobila kot zunanja sodelavka v Maximarketu, sodelovala je z modno oblikovalko Uršo Drofenik, zdaj pa deluje samostojno. Izhaja iz posameznika – s poudarkom na 'vetru v omari'. Njen moto je: ''Očaraj sebe. Očaraj svet.'' Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 33/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 33/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.