Poletje je tuuu! Čas lahkotnih oblek, sandalčkov in kopalk, zraka in sonca, ki vabita na kavice in piknike in iz nas izvabljata smeh in veselje še bolj kot v hladni polovici leta.

Žal pa tudi čas, ko se velikokrat zamislimo, kaj vendar smo počele pozimi, da naše telo ni tako, kot bi si želele. In če se ne spomnimo same, nas naravnost grozeče opominjajo revije na vsakem koraku, da vendar še imamo malo časa, da postanemo 'idealne'. Pa si res tega želimo? Se slon sekira, ker je debel? Niso ravno osebe z bolj polno postavo najbolj vesele in sproščene?!

Kaj sploh je idealno? Fotografi niso samo fotografi, imajo izostren občutek za barve, svetlobo in sence, predvsem pa občutek za sceno in umetniško fotografijo. In nemalokrat res naredijo samo umetniško fotografijo, ki pa z vsakdanjim življenjem nima nikakršne povezave. Je sploh kje kakšna fotografija modela, za katero pozneje ne izvemo, iz prav iste revije, da je šlo tudi za fotomontažo? In me bi rade bile kot ta model?!

Sploh kakšna ženska lahko ima idealno postavo? Vprašajte svojo vzornico, ali je zadovoljna s svojim telesom. Hitro bo našla vsaj en delček telesa, s katerim ni zadovoljna. Tudi če bi vprašale moške, oni si samo 'pasejo' oči na 'idealnih' postavah, sicer pa živijo z žensko, ki je za njih idealna prav taka, kot je. Poleg tega pa se ideali spreminjajo tudi iz stoletja v stoletje. V baroku, recimo, je bil ideal celulit! Ste vedele?

In kako smo same nezadovoljne s svojim telesom, se pokaže prav v toplem delu leta. Pa ne doma, ampak predvsem v trgovini, kjer izbiramo tanke cunjice in jih pomerjamo v prepotenih premajhnih kabinah, večnem problemu naših trgovin. Kot da so nujno zlo in same sebi namen, ne pa zadovoljstvu stranke. Pa še tako majhne so. Da o ogledalih ne govorimo.

Zato pa po svojih najboljših močeh in brez pretiravanja poskrbimo za čim bolj skladno postavo, veliko pijmo in pojejmo sadja in zelenjave. Tudi to piše na vsakem koraku, pa vendar je osnova za dobro počutje, tako fizično kot psihično. Ne primerjajmo se z drugimi, bodimo ene in edine. Bodimo – unikat!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 27/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 27/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.