"Aaah, ko bi se le lahko nekdo odločil namesto mene, kako bi to bilo dobro!" si včasih rečemo – in cincamo dalje.

Ampak odločitve so pred nami vsak dan in na vsakem koraku še naprej, v zasebnem življenju in poslovno, čez teden in ob koncu tedna, tiste, ki jih sprejmemo, da uskladimo svoje obveznosti in želje, tiste, od katerih je odvisna množica ljudi, in tudi tiste, zaradi katerih se trudimo proste dni v krogu svojih dragih uživati čim bolj sproščeno.

Za vse pa velja, da so pomembne in da za njimi stojimo – sami! Vedno, tudi takrat, ko se o tem, kako bi sprejeli neko odločitev, pogovorimo in za mnenje prosimo partnerja ali prijatelja, znanca ali sodelavca, ker se vsak odloča tudi in samo na podlagi svojih izkušenj. Odlašamo, dokler se le da, se lotimo zadev, za katere drugače nimamo časa in sploh niso pomembne, samo da se nam ne bi bilo treba odločiti, potem pa odločitev sprejmemo skoraj v trenutku, ker – moramo!

Zakaj? Ker se preprosto ne znamo odločiti, ker so narobe postavljeni planeti in ker smo taki po naravi, ker je možnosti za odločitev enostavno preveč, včasih se zdi, da celo neskončno, mi pa smo zato zmedeni še bolj in nas 'meče' od ene odločitve do druge, ker se velikokrat ne odločamo samo za sebe, ampak se moramo ali pa želimo prilagoditi tudi drugim, ker ...

Smo se zato začeli zapirati vase, po drugi strani pa si želimo pristnih in ljubečih odnosov? Ali zato, ker ne moremo stati za svojimi odločitvami, ki so kar naenkrat preveliko breme za nas in nismo pripravljeni nositi odgovornosti zanje?

Ampak, ko nam uspe, ko pride 'tisti tisti' trenutek in odločitev sprejmemo, smo kot novi. Kot druga oseba. In velikokrat si rečemo: "Le zakaj sem se tako dolgo odločal(a), ko pa je občutek zdaj tako zelo dober?! Ko se počutim tako lahkotno in razbremenjeno, ko končno vem, kaj mi je všeč in kaj bi rad(a), kaj hočem ... ko vem, kaj bo moj naslednji korak, ko se zdaj zadeve lahko – lotim!"

Tudi za spremembo pri sebi. Za korak k boljši samopodobi.

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 47/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 47/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.