Pa ga imamo – zimski čas. Čedalje krajše dni, jutranje vstajanje iz tople postelje v hladno ter temno jutro in premalo časa popoldne, da bi postorili nujne opravke še po svetlem ali se na sprehodu skupaj z naravo veselili nekaj mesecev dolgega počitka. Ostajali bomo na toplem in doma in na proste dni konec tedna čakali še bolj neučakano.

Imeli pa bomo več časa, predvsem zase. No, tudi za svoje bližnje. Saj ne, da ga tudi poleti ni bilo dovolj, ampak takrat smo bili vsi tako razpršeni, vsak je hitel po svoje in poskušal doživeti čim več. Zdaj pa ... drugače je, narava nas je umirila. In prav je tako.

Ste že pomislili, da je prav zdaj tisti pravi čas za spremembo?

Vabil k raznim oblikam telovadbe je sicer res veliko, pa je tudi klicev k spremembi? Teh smo bolj navajeni spomladi, ko nas v vsaki reviji posebej spominjajo, da prihaja čas za kopalke, in se začnemo panično ogledovati v ogledalu. Ampak zakaj bi čakali na pomlad?!

Časa je kar naenkrat več, včasih celo preveč, začnite se raziskovati že zdaj. Zazrite se vase in se pogovarjajte sami s seboj. Kaj vam ni všeč, na kaj ste ponosni, kaj bi radi poudarili, kaj skrili? Pustite knjige in razne delavnice, posvetite se svojim občutkom in domišljiji ter začnite ustvarjati. Ne novo, ampak drugačno sebe, bolj samozavestno, zadovoljno in sproščeno osebo.

Naročite se pri frizerju in ga prosite, da vas pogleda kot nekoga, ki je pri njem prvič, in vam pričara popolnoma novo pričesko. Pa ne zato, ker je moderna, ampak zato, ker si želite spremembe. Kupite šminko, ki je nikoli ne bi. Vadite make up, kakršnega si na sebi nikakor ne predstavljate, in se pogumno odpravite ven tja, kjer ne pričakujete, da boste srečali soseda.

Da se boste navadili. Odkrijte barvo, ki jo obožujete, a si ne upate skočiti vanjo. Kupite kos garderobe, ki si ga sicer želite, pa se v njem ne bi prepoznali. Privoščite si velik in vpadljiv nakit. Zamenjajte trgovino s čevlji in poiščite poseben par v trgovini, ki se vam je do zdaj zdela nedostopna. Pa nove torbice, zanimive – tako kot postajate zanimivi tudi sami. Upajte si!

Predvsem pa: ne primerjajte se z nikomer in ničimer! Samo upajte si. Presenečajte sebe ... navdahnite druge. In pomlad pričakajte kot še lepši metulj, kot že ste!

Lisa - 45/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 45/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.