Pred kratkim sem po telefonu govorila s prijateljico, ki je že dolgo nisem videla. In sva malo poklepetali. O tem in onem ... Seveda pa naju je zanimalo tudi, s čim se ukvarjava. In je začela vsa navdušena razlagati, da je ravnokar iz omare vrgla vse svoje stare cunje. Da se je začela oblačiti čisto drugače in da se zdaj super počuti. Kako zdaj 'diha' čisto drugače. Kar žal ji je bilo, da tega ni naredila že prej, saj se šele zdaj zaveda, kako pomembno je to bilo zanjo.

Zelo vesela sem bila njene izkušnje in žara ob spremembi, ki jo je naredila. Pa vseeno tudi malo žalostna. Zakaj? Ker bi ji rada pokazala, kako lahko svoja oblačila pogleda čisto drugače, na novo, v kombinacijah, ki jih ni vajena.

Ženske smo zelo kritične do sebe. Vedno najdemo nekaj, kar nas moti, nismo zadovoljne ne s svojo postavo ne same s sabo. Kar odločimo se, da nekaj na nas ni lepo, ni dobro, ni privlačno. O svojih 'pomanjkljivostih' poskušamo prepričati najboljšo prijateljico ali celo svojega partnerja?! Partnerja, ki nas ima rad prav zato, ker smo 'nepopolne', in prijateljico, ki nas ima rada samo zato, ker smo. Kako zelo pomembno je, da se sprejmemo tudi me take, kot smo, z vsemi pomanjkljivostmi. Ker pomanjkljivosti ni, so le drugačnosti.

Tudi manekenke in modeli niso več lepotni ideali, kot smo jih vajeni iz bližnje preteklosti. Spomnim se nekega izbora za miss pred nekaj leti. Potem ko so se na modni brvi pred nami predstavila dekleta v vsej svoji 'zunanjosti', je vsak od gledalcev imel svojo favoritinjo. Med seboj smo si  izmenjavali takšne in drugačne pripombe in nestrpno čakali na končni izbor.

Kako je završalo kar naenkrat! In kako smo bili razočarani nad novo miss! V naših očeh sploh ni bila lepa, ne privlačna. Še simpatična ne. Sploh nismo razumeli. Ampak tisti, ki so jo izbrali, so jo gledali s čisto drugačnimi očmi. Iskali so nekaj posebnega in našli nekaj posebnega. Ker so vedeli, da bodo iz za nas črne račke ustvarili belo labodko.

Vsaka ženska je lahko bela labodka!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 22/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 22/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.