Sama se nimam za leno osebo.

Pravzaprav se mi na prvi vtis zdi, da se mi ljubi več kot večini ljudi, pa ne da bi se hvalila, a imam pač tak vtis. A se imam za osebo, ki zelo selektivno določa, kaj je pomembno za udobno in srečno življenje. Tako sem se v vseh teh (preveč) letih življenja naučila, da mirno rečem NE zelo veliko stvarem in dogodkom.

Praktično ne grem več nikamor, kamor mi ne paše in kjer imam že naprej občutek, da se mi ne more zgoditi nič novega in strašno razburljivega (no, seveda, razen če je obvezno in dobro za mojo službo). Ne ljubi se mi, tukaj preprosto prevlada moja lenoba. Enostavno mi je škoda časa, da bi stala sredi neke zabave, kjer se ne znajdem najbolje. Eni so mojstri zabav in znajo uživati, se prepustiti dogajanju, sama padem v nekakšen krč, upam, da me ne bo kdo začel nagovarjati k pretiranemu pitju in plesu, nato pa že počasi začnem čakati, kdaj je prvi primerni trenutek, da jo popiham domov. Prav tako se ne obremenjujem več pretirano s tem, kaj si mislijo drugi – na primer o moji nepospravljeni mizi, o tem, da že od otroštva ne postiljam postelje in da sobote nimam rezervirane za generalno čiščenje stanovanja.

Moja lenoba je tukaj močnejša. A nimam slabe vesti. Z lahkoto vsako jutro vstanem ob petih, šestih, pomijem posodo, dam prati perilo, ga obesim, grem na jogo ali v fitnes, sem ves dan v službi in zvečer naredim večerjo za vedno lačna najstnika in njunega očeta. Hej, imam pravico tudi do lenobe, da se počim na kavč, gledam televizijo, berem ali enostavno brskam po telefonu – jp, nimam slabe vesti, ker si svojo lenobo pošteno zaslužim čez dan.

In zdaj imam še dokaz, da je lenoba tudi znanstveno dokazano sila pomembna gonilna sila človeštva in povrhu še zelo ugodna za zdravstvo. Ne verjamete? Preberite si članek, ki bo v prihodnjih dneh objavljen na Lizinih spletnih straneh (objavljen je bil tudi v reviji) - Liza je tako lena, da ji je uspela harvardsko raziskavo spraviti na eno stran v reviji. Res ne želimo, da se preveč utrudite, ko berete to najboljšo žensko revijo v Sloveniji.