Preverite, kako lahko še izboljšate svoj videz s pomočjo ličenja.

Kateri triki vam bodo pri tem v pomoč? Nadvse preprosti!

1 Skrijte kolobarje okoli oči

Korektor pomaga prekriti temne sence in majhne gubice okoli oči. Nanesite ga na notranji očesni kotiček in pod očesom ter ga zabrišite. Pomembno: najdite pravi ton. Najbolje, da je en odtenek svetlejši, kot je preostali make up. To velja tudi za puder. Idealno za modrikaste žilice: izdelki z rumenkastim podtonom.

2 Polepšajte gube med nosom in ustnicami

Tudi na tem predelu obraza si lahko pomagate s korektorjem. Črti natrite z aplikatorjem in korektor vtrite s prsti.

3 Rdeča lička

Majhen odmerek rožnato obarvanega rdečila posnema rdečico mlade kože, ki je običajno dobro prekrvavljena. Če vam je rožnata barva preveč kričeča, izberite marelično. Pred nanosom se nasmehnite – to ni šala. Ko se ličnice dvignejo, namreč pod njihovimi kostmi nastane kotanjica, na katero z velikim čopičem nanesete rdečilo za lica. Na koncu malce barve nanesite neposredno na lica.

4 Povlecite črto na veki

Žareče oči lahko izbrišejo tudi do sedem let. Nujna je tanka črta na veki. Ta optično zgosti trepalnice, ki z leti rastejo vedno počasneje. Namažite jih s kakovostno maskaro.

5 Uredite obrvi

Lepo oblikovane obrvi izbrišejo pet let. Odstranite divje rastoče dlačice pod lokom obrvi, zadnja tretjina obrvi pa naj bo ožja od prvih dveh tretjin. Svetle obrvi obarvajte.

6 Nobenih temnih tonov za ustnice

Izjemno močni rdeči ali rjavi toni poskrbijo, da so ustnice videti ožje. Bolj sveže delujejo transparentno bleščilo ali pa šminka v svetlejših rožnatih ali mareličnih tonih. Pazljivo pa pri preveč kričečih odtenkih: ozke ustnice in male gubice okoli ustnic bodo še bolj vidne.

7 Nikamor brez svoje maskare

Naličene trepalnice delujejo kot povečevalno steklo. Odprejo oči. Črna maskara ima največji učinek, rjava pa je primernejša za mehkejši videz.

8 Vihanje trepalnic

Če imate zelo ravne trepalnice, uporabite posebni pripomoček za privihovanje. Vedno ga uporabite pred nanosom maskare.

9 Osvetljevalec za piko na i

Previdnost pri uporabi pudra, ki preveč matira, saj rad izpostavi gubice, koža pa je videti brez sijaja – raje uporabljajte transparentni puder. Koža bo še bolj žarela, če se bodo posamezni deli obraza lahno svetlikali. To lahko storite z osvetljevalcem, ki imajo primešane delce, ki reflektirajo svetlobo. Na obraz ali dekolte take pudre nanesite s čopičem ali pa jih primešajte dnevni kremi. V tekočem stanju jih nanesite s prsti, z njimi pa lahko sijajno izpostavite posamezne dele, na primer veke, brado in ličnice.

10 Nosite poni pričesko

Ta vas dejansko pomladi. Ne le da prekrije gube na čelu, temveč tudizmehča obraz. Če imate kodraste lase, jih pogladite z likalnikom za lase. Prej pa ne pozabite: na lase nanesite zaščitno pršilo pred vročino.

11 Pazite na lepe roke

Roke izdajo dejansko starost. Če ste nagnjeni k pigmentnim madežem na rokah, uporabljajte posebno kremo. Pomembno je, da roke veliko mažete, da se ne izsušijo in ne delujejo preveč pomečkane.

12 Več volumna

v lasehTanki lasje Tanki lasje so občutljivi, z leti pa se le še stanjšajo in zato potrebujejo precej nege. Hitro se zamastijo, zato jih je treba prati pogosteje. Uporabljajte blage šampone, prav tako pa ne pretiravajte s količino. Lase si vsakih nekaj tednov operite tudi s posebnimi piling šamponi, ki z njih odstranijo težke sloje kozmetičnih sredstev.

13 Kateri ton laka za nohte pomlaja?

Velja za nohte na rokah in nogah: rdeči in rožnati toni delujejo bolj sveže od medlih odtenkov. Tudi sivi in bež toni so sicer en vogue, vendar delujejo manj živahno. Tudi idealno: francoska manikira. Seveda morajo biti lepo pedikirana tudi stopala!

14 Za bistrejši pogled

Korektor porazdelite pod obrvmi in na nenaličen del veke. To bo optično malce bolj odprlo oko in pogled bo bistrejši. Za še večji učinek: na notranji očesni kotiček nanesite svetlečo se senčilo za veke v barvi šampanjca. 

15 Pripravite obraz

Pet let boste lahko izbrisali še s pomočjo krem, ki zapolnijo gube. Pomembno je, da jih nanesete pred make upom. Te kreme vsebujejo učinkovine, ki imajo takojšnji učinek. Sijajno za zvečer.

Liza - 30/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 30/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.