Izgubljanje odvečnih kilogramov je lahko čisto preprosto z nekaterimi triki, ki jih lahko izvajate vsak dan.

Na solato dajte samo en dodatek

Podobno kot pri modnih dodatkih ravnajte pri solati. Manj je več. Na zeleno solato dajte le en dodatek, na primer avokado, sir ali oreščke, nikar pa ne vsega, saj bo to naneslo veliko preveč kalorij.

Z ledenimi kockami nad maščobo

Mastne omake in juhe niso nič kaj prijazne našim postavam. Pomagajte si z ledenimi kockami, ki privlačijo maščobo. Ta se bo nabrala na njih, nato pa jih hitro odstranite z žličko, da se led ne stopi. Omaka bo še vedno odlična, le malo manj mastna.

Vsaj četrtina obroka naj bo zelenjava

Vedno pazite, da pri obroku ne pozabite na zelenjavo. Američani so ugotovili (na univerzi v Pensilvaniji), da so ljudje pojedli kar 350 kalorij manj na dan, če je vsak njihov obrok vseboval vsaj 25 odstotkov zelenjave.

Vsak grižljaj dobro prežvečite

Zagotovo ste že od babic in mamic slišali, da se hrana ne golta, ampak žveči. Torej za hrano si vzemite čas, počasi in temeljito žvečite, osredotočite se na živila na krožniku. Mimogrede, če pico ali ajdovo kašo z jurčki objavite na Instagramu, to še ne pomeni, da cenite svojo hrano. Uživajte v hrani.

Jejte iz malih, rdečih posodic

Lani so Italijani naredili zanimivo študijo. Na skupini, ki je štela 130 ljudi, so naredili preizkus, iz katerih posod pojedo najmanj. Ugotovili so, da so najmanj prestic pojedli iz malih, rdečih posodic, veliko večji apetit so imeli, če so jim hrano ponudili iz velikih, modrih ali rumenih skled. Strokovnjaki pravijo, da so male sklede sploh boljša zbira, saj avtomatično pojemo manj hrane.

Lisa - 15/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.