Prvi koraki dneva so kot prvi koraki v življenju – izjemno pomembni so.

V svoj vsakdan poskusite vpeljati nekaj predlaganih korakov te jutranje rutine in videli boste, kako zelo se bo izboljšalo vaše življenje.

1 Jutranji sprehod

Kratek sprehod bo hitro v pogon spravil vaše telo. Še posebej odlična pa je kombinacija gibanja in sončne svetlobe. Zadostuje le 5 do 10 minut.

2 Pospravite posteljo

Ne gre za to, da postanete redoljubni, temveč za to, da se vaš dan začne disciplinirano in z uspešno opravljeno nalogo.

3 Kratko branje

Možgani vam bodo hvaležni, če jih boste pred nalogami dneva malce ogreli – na to glejte kot na sproščen džoging za možgane. Preberite nekaj strani knjige, to bo popolnoma dovolj.

4 Pišite

Dan začnite tako, da zapišete tri pozitivne dosežke preteklega dne. Tako boste svojega duha naravnali na pozitivne stvari in boste motivirani za nove projekte.

5 Pijte vodo

Naš organizem za vsako ceno potrebuje vodo. Med spanjem je seveda ne pijemo istočasno pa tekočino izgubimo tudi s potenjem. Zato je pomembno, da telo zjutraj oskrbite z vodo.

6 Nekaj minut za pospravljanje

Kar lahko storite danes, ne odlašajte na jutri. Če boste zjutraj vse lepo pospravili za sabo, se boste lahko po prihodu domov kar takoj popolnoma sprostili.

7 Pogovor

Seveda ne sme manjkati malce socialne interakcije! Bodisi z družinskim članom, partnerjem ali prijateljico. Resnično srečni smo lahko le, če se pogovarjamo z drugimi ljudmi!

8 Razbistrite glavo

Če se ne morete osredotočiti na delo in vas pogosto odvračajo negativna čustva, si pomagajte z meditacijo. Pomaga tudi pri tem, da lažje zaspite, da delate bolj osredotočeno in učinkoviteje, poleg tega pa odpravlja slabo razpoloženje. Pozitiven učinek ima tudi na telo: krepi imunski sistem in znižuje krvni tlak.

9 Organizirajte si dan

Zapišite si, kaj morate storiti čez dan. Tudi če vas najtežja naloga čaka zjutraj, boste preostanek dneva čutili povečano energijo, ker boste vedeli, da je najhuje za vami.

Foto: Shutterstock

Liza - 43/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 43/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.