Lepota in zdravje

Za zdravje ščitnice: Kako vedeti, ali vašemu telesu primanjkuje joda

Počasen metabolizem, nenadno pridobivanje kilogramov in kronična utrujenost so samo trije od nekaterih simptomov pomanjkanja joda v telesu.

Nasveti za učvrstitev telesa

Vse se da, če se hoče – tudi telo lahko učvrstimo, le malo se moramo potruditi. Pomigati, zdravo jesti in ustrezno negovati naš največji organ, to je koža.

Glivična obolenja: Nenevarno, a nadležno

Glivična obolenja so v poletnih mesecih zelo pogosta, saj glivicam prijata vlaga in toplota. Najraje se pojavijo na vlažnih telesnih predelih, kjer se koža stika. To je med prsti na nogah, v dimljah, ob nohtih in pod prsmi.

Znebite se bolečin na naravni način

Bolečine v mišicah so pogosto neprijetna posledica športnih dejavnosti ali pa - obratno - nastanejo zaradi premalo aktivnosti in preveč sedenja, zato se jim marsikdo težko izogne. Ob prvem pojavu bolečin si lahko pomagamo tudi sami.

Bolečine zaradi sedenja in stresa v službi je mogoče odpraviti!

Zahteve sodobnega sveta se odražajo tudi na delu, ki ga opravljamo. In žal je tako, da dandanes veliko dela opravimo sede in za računalniki.

Zakaj se ženemo za boljšo fizično podobo?

To preprosto vprašanje bo spremenilo vašo vadbo in samopodobo

Nov trend: maslo v kavi

Kava z maslom ali bulletproof coffee, krajše BF- kava, je trenutno izredno priljubljena, posebej med vsemi, ki so na dieti z malo ogljikovimi hidrati in prisegajo na maščobe.

Bobni in njihovi mistični zvoki

Mini intervju z Blanko Blinx Križ, ki nam je predstavila posebne bobne 'hang drum' – osvojili so jo s posebno nežnimi mističnimi zvoki.

Visoke temperature so nevarne za starejše, pretežke in za srčno-žilne bolnike

Junij je bil vroč, julij je bil nevihten in soparen, pa tudi visokim temperaturam se ne bomo izognli.

Ojoj! V enem tednu moram shujšati vsaj 3 kilograme

Greste naslednji teden na dopust, vaš tek pa je tak, kot da se morate pripraviti na mesec dni skope hrane na Aljaski?

13 živil za zdravo življenje in posledično manjšo ritko ter ožji pas

Naj ponovimo, niti december niti januar – poletje je popoln čas, da spremenimo prehrano in se odločimo za zdravo življenje.

Zaščita je potrebna tudi, ko koža že potemni

Ko gre za zaščito pred soncem, se številni obnašajo precej neodgovorno in verjamejo, da ne morejo dobiti opeklin, ko koža že potemni. Nekateri se tudi zaradi strahu pred draženjem in alergijami izogibajo uporabi sončnih krem.

7 nasvetov za še lepše noge!

Hura, poletje je tu! Pokažite noge, z našimi nasveti vam bo to uspelo z najlepše plati.

Integrirane igralne skupine za otroke z avtizmom

V okviru Zavoda za pomoč otrokom z motnjami avtističnega spektra in njihovim družinam To sem jaz sta specialna pedagoginja Nina Korošec in psihologinja Tina Rehberger maja organizirali izobraževanje Integrirane igralne skupine za otroke z avtizmom: Razvijanje socializacije in imaginacije prek igre s sovrstniki.

8 načinov, kako pomagati osebi z znaki netipične depresije

Ljudje, ki trpijo za netipično depresijo, potrebujejo vašo pomoč, tudi če to ni videti na prvi pogled.

Pet let prepoznavanja odličnosti in 38 nagrad za vrhunske medicinske dosežke

Na posvetu Pet let prepoznavanja odličnosti – Medis Awards so strokovnjaki spregovorili o pomenu priznanj za vrhunske medicinske dosežke in spodbujanju promoviranja pozitivnih zgodb v zdravstvu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri