Lepota in zdravje

Lisina velika shujševalna akcija!

Paleo dieta, intenzivna vadba in osem tednov pod budnim očesom vrhunske nutricionistke ter profesionalnega trenerja! Prijavite se lahko do 25. aprila!

Preveč žensk nima dostopa do kontracepcije

Število žensk v rodni dobi, ki nimajo dostopa do sodobnih kontracepcijskih sredstev, se bo do leta 2015 povzpelo na 233 milijonov, kaže raziskava.

Optimisti hitreje umirajo kot pesimisti

Stopnja umrljivosti je med optimisti za deset odstotkov višja, prav tako pa pri takšnih ljudeh obstaja večje tveganje za zdravstvene težave.

Naravna maska iz medu

Med kožo naredi mehko in voljno.

Manj natrija, več kalija!

Odrasli naj uživajo manj kot 2 mg natrija oziroma pet gramov soli na dan in vsaj 3,510 mg kalija na dan.

Brada je dobra izbira

Raziskava univerze južnega Queenslanda v Avstraliji je pokazala, da dlake na bradi ščitijo kožo pred UV-žarki in tako preprečujejo nastanek opeklin in kožnega raka, moč zaščite pa je odvisna od gostote in dolžine dlak. Vseeno je na obrazu treba uporabljati kremo za sončenje in jo namazati tudi po bradi, priporočljivo pa je, da krema ni preveč gosta in da jo moški nanese v tankem sloju.

Kaj je Sofrologija?

Sofrologija je veščina oziroma umetnost, ki z razumevanjem in zavedanjem njunega medsebojnega delovanja in funkcij dosega harmonijo med telesom in umom.

Dietne sode krive za diabetes

Françoise Clavel-Chapelon in Guy Fagherazzi sta delala raziskavo, kako so povezane nekalorične in dietne pijače s pojavom sladkorne bolezni.

Preženite utrujenost

Z dragoceno kombinacijo matičnega mlečka, vodotopnega koencima Q10 z visoko učinkovitostjo in vitaminov B6, B12 in folata.

Dieta z grenivkami

Grenivka je zadnja leta zaradi svoje nizke glikemične vrednosti vse bolj priljubljena pri hujšanju, slovi pa tudi kot učinkovit 'topilec' maščob v organizmu. Znižala naj bi raven inzulina, kar spodbudi topljenje maščob.

Ne pretiravajte z vitamini

Nikar se ne bašite z vitamini. Saj vemo, da je navdušenje nad vitaminskimi tabletami veliko, a vseeno od njih ni veliko koristi.

Urnik razvajanja

Izklopljen telefon, sveče in topla kopel – nič drugega ni potrebno za popolno sprostitev in ugodje.

Kolesarjenje proti depresiji

Italijanski psihologi so v raziskavi spoznali, da je kolesarjenje eden najboljših načinov za boj proti depresiji, zlasti pri ženskah.

Države z manjšimi ekonomskimi razlikami imajo bolj zdrave prebivalce

Politike, namenjene zmanjševanju neenakosti med družbenimi skupinami, dolgoročno predstavljajo vlaganje v prihodnost ter prispevajo k blaginji in boljšemu zdravju družin in otrok iz vseh slojev družbe – to je ključno sporočilo raziskave o vplivu političnega sistema na zdravje projekta Gradient.

Je res, da se raku ne da izogniti?

Svetovni dan boja proti raku, ki ga obeležujemo vsako leto 4. februarja, letos poteka v znamenju ozaveščanja o 5. cilju svetovne deklaracije proti raku, ki med 11. cilji izpostavlja preseganje neustreznih predstav in mitov o raku.

Zakaj se postiti in kako post sploh deluje?

Da je post učinkovit tudi pri nekaterih boleznih, pričajo razne raziskave in številne zgodbe tistih, ki zdravljenja niso le prestali, temveč pozneje tudi živeli brez težav.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri