Najprej poglejmo dejstva – Slovenci pri zdravniku

  • V Sloveniji gremo vsako leto k osebnemu zdravniku v povprečju približno trikrat, skoraj vsak šesti bolnik pa rešitev za svojo zdravstveno težavo najde šele pri specialistu.
  • V letu 2016 je bilo v specialističnih ambulantah 18.863 preventivnih obiskov, 20.177 triažnih obiskov in kar 4.787.860 kurativnih obiskov.
  • Splošni zdravnik lahko uporabi štiri vrste napotnice na pregled pri zdravniku specialistu. Pri redni napotnici se na prvo obravnavo čaka šest mesecev oziroma se ta doba določi na podlagi trenutnih čakal nih vrst – na pregled za nekatere zdravstvene storitve se čaka tudi leto dni in več. Hitra napotnica nam omogoča dostop do obravnave v treh mesecih po izdaji, zelo hitra v 14 dneh, nujna napotnica pa omogoča najpozneje v 24 urah po izdaji. * Vir: SI-STAT.si, Splošno zdravstveno stanje oseb, 2016.

Vprašanja, ki si jih postavljate

Bom dovolj hitro dobil datum pregleda pri specialistu, ko ga bom potreboval? Zakaj moram vedno najprej do splošnega zdravnika, če pa si želim le hiter odgovor glede zdravstvenih težav in da se čim prej znebim strahu, ali ni kaj resno narobe? Kako bom pokril stroške specialističnih pregledov?

Ob hitrem tempu življenja se vse prepogosto nad lastnim zdravjem zamislimo šele, ko se nam zgodijo neljube zdravstvene težave. Takrat si želimo hiter dostop do specialističnih pregledov in diagnozo, ki je temelj za hiter začetek zdravljenja. Čas je nemalokrat ključen dejavnik za uspešno ozdravitev. Obisk osebnega zdravnika in dolge čakalne vrste v javnem zdravstvu velikokrat ta čas še podaljšajo, med čakanjem na termin zdravstvene obravnave pa se lahko pojavijo tudi s tem povezani zdravstveni zapleti.

V želji po čimprejšnjem diagnosticiranju in okrevanju se lahko obrnemo na zasebne izvajalce specialističnih zdravstvenih storitev. Tako si lahko namreč v trenutnih razmerah omogočimo hitrejšo pot do diagnoze, zdravljenja in predvsem ozdravitve.

Hiter dostop do specialistov, tudi brez napotnice

Novo zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje vam pri novonastalih bolezenskih stanjih in poškodbah omogoča hiter dostop do pregleda in preiskav pri zdravniku specialistu v partnerski mreži specialističnih ambulant.

Zavarovanje lahko sklenejo osebe, stare od dopolnjenega 15. do vključno 64. leta starosti. Zavarovanje lahko sklenejo tudi osebe z določenimi kroničnimi obolenji, pri čemer bo izključeno samo področje že diagnosticiranega kroničnega obolenja.

V okviru zavarovanja smo združili več kot 55 zasebnih zdravstvenih ustanov in 310 uveljavljenih specialistov, ki pokrivajo 21 raz­ličnih medicinskih področij, tudi področje psihiatrije. Izbirate lahko med številnimi specialističnimi zdravstvenimi storitvami, do katerih boste lahko dostopali v največ deset delovnih dneh, tudi brez napotnice vašega osebnega zdravnika.

Foto: ARHIV OGLAŠEVALCA

Liza - 17/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 17/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.