Že poznate moč in zgodovino pomarančevca in njegovih cvetov? NIVEA vam je pripravila nasvete o tem, kako jih vključiti v vsakdanjo skrb za telo in duha.

Voskasti, beli in zvezdasti cvetovi drevesa grenke pomaranče imajo čudovit videz in izjemen vonj. Domovina pomarančevca je jugovzhodna Azija, danes pa ga najdemo v toplih podnebjih po vsem svetu. Plodovi tega drevesa so pregrenki, da bi jih jedli, vonj cvetov, ki jih sestavlja pet cvetnih listov, pa je eden najfinejših trendov na selektivnem trgu dišav – in za to obstajajo dobri razlogi. Imajo zelo nežno dišavo, saj grenkoba ustvari svež, aromatičen in sladkobno cvetni vonj. Predstavlja svežino, dobro počutje in odlično razpoloženje.

Pomarančni cvetovi – cvetovi sreče

Pomarančni cvet ima dolgo zgodovino. Priljubljen je bil med nevestami tako v času stare Kitajske, Perzije in Indije kot tudi v viktorijanski dobi, leta 1909 je bil imenovan tudi za državno cvetlico Floride. Povezan je s čistostjo in srečo, zato je zelo priljubljena cvetlica za poročne šopke in naglavne venčke. Ta tradicija je še vedno živa v Italiji, Franciji in Španiji.

Dišeča cvetlica

Pomarančni cvetovi niso slavni le zaradi svoje dolge zgodovine, tradicionalne uporabe na porokah in prefinjenega vonja, v nekaterih deželah jih uporabljajo tudi v kulinariki. Med pripravo živil jedem podarijo blago citrusno aromo. V severni Afriki in Franciji te cvetove na primer dodajajo okusnemu pecivu, ustvarjajo pa tudi posebne solate ali deserte čudovitega videza. Cvetovi pomarančevca se uporabljajo tudi za izdelavo okusnega in zdravega napitka, znanega kot voda pomarančnih cvetov. Poleg uporabe v hrani in pijačah pa je sveža dišava pomarančnih cvetov odlična tudi v izdelkih za nego kože.

Če vam je všeč vonj pomarančnih cvetov, ga lahko vključite v svoje vsakdanje življenje s pomočjo naslednjih nasvetov.


Čudoviti od znotraj!

Pitje zadostne količine vode je pomembno tako za zdravje kot za sijočo kožo. Če se vam zdi navadna voda brez okusa, ji lahko dodate malo pomarančnih cvetov in dobili boste osvežujoč, okusen in zdrav napitek.

Svež in poživljajoč vonj!

Uporabite vonj pomarančnih cvetov po celem telesu, saj vas bo poživljal ves dan.

Naj bo sladko!

Ko boste naslednjič povabili prijatelje in sorodnike na čaj, uživajte v okusnem kolaču z aromo pomarančnih cvetov. Preprosto dodajte malo vode pomarančnih cvetov v testo in že boste imeli poživljajoč in osvežujoč kolač!razpoloženje ter z nežnimi kakavovimi delci ponuja občutek sveže, negovane in čiste kože. Afroditini kremni geli so vsi več kot odlični za mrzle zimske dni.

Izboljšajte svoje razpoloženje!

Oljni losjon za telo Orange Blossom & Avocado Oil, NIVEA, ima blagodejne in negovalne lastnosti, poleg tega pa vsebuje svežo in sadno dišavo pomarančnih cvetov. Omogoča prijeten nanos na kožo in očara vaše čute.

Organsko milo z delci pomaranče Joy

Naravno milo Joy vsebuje pomarančno lupinico, ki deluje kot rahel piling, bio rastlinska olja in eterično olje pomaranče. Kožo pusti mehko, svilnato in prožno. Posebej primerno je za nego razdražene kože.

Dr. Bronner's 18 in 1 naravno milo pomaranča/limona

Osveži kožo in poživi duha! Eterično olje limone okrepi duha in podari koži svežino. Tako se boste počutili sveže ves dan. Tekoče milo vsebuje ekološko pridelana olja.

Naravno milo čokolada-pomaranča Emma

Bogato kremno milo z dodatkom žlahtne temne čokolade – prava izbira za čokogurmane.