V Zahodni Afriki rastejo drevesa z imenom Karite Butyrospermum parkii. Tam karite pomeni življenje in plod tega drevesa – oreščki – čudodelno vplivajo na zdravje in lepoto kože.

Afriški zdravilci uporabljajo karitejevo maslo že tisočletja kot hrano, zdravilo in kot zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov, saj vsebuje naravni zaščitni faktor 4. Zaradi visoke vsebnosti maščobnih kislin, nasičenih in nenasičenih maščobnih kislin s trigliceridi, provitamina A, vitamina E in alantoina je idealno za nego suhe in zrele kože.

Kožo vlaži in ji vrača elastičnost. Učinkuje blago antibakterijsko in je pri regeneriranju kožnih celic še uspešnejše kot kokosovo. Blaži tudi manjša vnetja kože, pomaga pa celo pri zdravljenju brazgotin.

Karitejevo maslo, ki je bogato z maščobnimi kislinami omega 6 in karitenom je poznano po svoji široki paleti pozitivnih učinkov na kožo. Od drugih kozmetičnih izdelkov se razlikuje v tem, da spodbuja kožo k vpijanju vlage iz zraka in s tem zagotavlja daljšo navlaženost kože. Redni uporabniki so nas obvestili, da je njihova koža po uporabi naravnega karitejevega masla zdravega videza, gladka in mehkejša.

Proizvodnja karitijevega masla v Afriki

S tradicionalno proizvodnjo in prodajo karitejevega masla si afriške ženske zagotavljajo dohodek in s tem boljši ekonomski in socialni položaj v skupnosti. Zaradi tega ima karitejevo maslo v Afriki tudi vzdevek 'zlato žensk'.

Kje lahko kupite izdelke iz karitijevega masla?

Lisa - 3/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 3/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.