Zagotovo so naravni izdelki trenutno iskani kot še nikoli, in to povsem upravičeno.

Še posebej cenjeno je kokosovo olje, za katero vam iz prve roke lahko povemo, da dela čudeže.

Za kožo

Kokosovo olje je polno pomembnih vitaminov in mineralov, vsebuje tudi folno kislino, kalcij, železo, magnezij, fosfor, kalij, natrij in cink, zaradi česar je dobro tako za nego telesa kot za v usta.

Kokosovo olje dobro prenašajo vsi tipi kože, tudi suha. Kožo vlaži in preprečuje luščenje. Odlično je tudi proti znakom staranja, kot so gubice in ohlapnost kože, saj deluje kot antioksidant.

Pomaga celo pri resnejših kožnih stanjih, kot so luskavica, dermatitis, ekcem in kožna vnetja. Poskusite ga uporabljati tudi namesto svojega rednega vlažilnega sredstva ali kreme za obraz. Olje se uporablja kot vlažilnik kože za tisoče let in je idealna nega za suho, grobo in nagubano kožo.

Kokosovo olje je popoln odstranjevalec ličil, saj dobro odstrani trdovratna ličila, kot sta maskara in svinčnik za oči, ter hkrati vlaži občutljivo kožo.

Za zdravje

Maščobe v kokosovem olju so edinstvene in drugačne od večine drugih maščob, saj imajo mnogo lastnosti, ki ne le dobro nahranijo, temveč tudi koristijo našemu zdravju.

Kokosovo olje je bogato z lavrično kislino, ki se v telesu spremeni v monolavrin in krepi imunski sistem (monolavrin je prav s tem namenom tudi v mleku doječih mater) ter pomaga v boju proti virusom, bakterijam in glivicam. Vsebuje tudi kapronsko kislino, ki ima prav tako antimikrobno delovanje.

Preberite še: 7 odličnih načinov za uporabo kokosovega olja

Lisa - 19/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 19/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.