Da bo vaša zagorelost obstojnejša.

Osvežujoča prha

Pesek, sol in kreme za sončenje morajo z vaše kože! Tudi takšne nečistoče lahko zmanjšajo porjavelost, zato se po vsakem kopanju oprhajte, da sperete vodo ali klor, zvečer pa si privoščite osvežilno prho s hladilnim gelom za telo, ki bo zagorelo kožo malce pomiril.

Šampon za lesk

Sonce, sol in klor so največji sovražniki las. Ti izgubijo vlago, začnejo se cepiti in postanejo lomljivi. Pomembno je, da poleti uporabljate šampone, ki vsebujejo UV-zaščito. Priporočamo tudi uporabo hranilnih mask ali takšnih, ki so namenjene prav negi po sončenju.

Energijski paket

Sonce, sol, klor in voda lahko škodujejo vaši barvi las. Velikokrat svetli lasje dobijo zelen lesk, temni pa postanejo svetlejši. Preden greste na počitnice, se nikar ne barvajte. Na plaži ali ob bazenu lahko lase zaščitite tako, da nanje nanesete mandljevo olje, ki na laseh naredi tanek film za zaščito las.

Hladilne maske

Na soncu koža izgubi vlažnost. Za obraz uporabljajte hranilne in hladilne maske, ki bodo povrnile izgubljeno vlago, kožo pripravile na sončenje in umirile rdečico, ki ste jo dobile zaradi prekomernega sončenja.

Negovalni sprej

Rdečica je prvi znak prekomernega sončenja. Uporabite hladilne spreje, ki velikokrat vsebujejo aloe vero, ki kožo pomiri in ji povrne vlažnost. Tako se bo koža hitreje obnavljala.

Po sončenju

Po sončenju je koža žejna. Napojite jo s kremami ali losjoni za telo, ki so vlažilni in kožo nahranijo. Losjon za po sončenju kožo pomiri, nahrani in ji podaljša obstojnost zagorelosti. Seveda je pomembno, da poleti, ko se sončite, spijete veliko vode, in sicer vsaj 2 do 3 litre na dan, saj boste tako kožo napojili od znotraj, kar bo preprečevalo nastanek gub.