Kar nekaj je 'grehov', ki sploh niso tako škodljivi kot pravijo. Preverite ali je slabo, če ...

... ne sedim vzravnano za pisalno mizo?

Neprestano poslušamo, da je treba za mizo sedeti vzravnano, vendar pa to ni nujno tudi res tako zdravo. Osnovna težava pri sedenju ni napačna drža, temveč enostranska in toga obremenitev: če predolgo vztrajate v enem položaju, je obremenitev na sklepe prevelika.

Rešitev

Namesto da ure in ure sedite vzravnano, raje večkrat vstanite s stola in se sprehodite nekaj metrov. Stalno spreminjajte položaj sedenja – dovoljeno je, da se nagibate naprej in nazaj.

... poljubim partnerja, čeprav sem prehlajena?

Prav nič ne bo narobe! Če ga boste poljubili zelo strastno, bodo prehladni virusi prek ust prešli naravnost v črevesni trakt, tam pa jih bo razgradila želodčna kislina.

... poližem pokrovček jogurta?

Ni ravno v stilu najbolj elitnih šol, vendar veliko ljudi skrbi predvsem, da s tem poližejo tudi strupen aluminij. Nobenega strahu! Ta sloj je prevlečen še s posebno umetno snovjo, ki varno zapre spodnji sloj aluminija. Bolj se bojte ostrih robov lončka.

Nekatere zdravstvene modrosti naših babic nas spremljajo še danes, vendar pa si velja zapomniti, da jih je nekaj že zdavnaj preživetih, preverite še 10 razbitih zdravstvenih mitov.

Lisa - 3/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 3/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.