Marsikdo se zaradi stoječega dela pogosto sooča z bolečinami v stopalih in celo z oteklimi nogami, tovrstne težave pa zaradi velikega števila opravkov, ki jih imamo, ne prizadenejo zgolj tistih, ki pri delu stojijo. 

Če imate tudi vi po napornem dnevu v stopalih neprijeten ali celo boleč občutek, nujno preberite spodnje nasvete, ki vam bodo pomagali pri odpravljanju teh nevšečnosti. 

Kopel dela čudeže

Če ste večino dneva preživeli na nogah, jim zvečer privoščite kopel. Če nimate banje, pripravite kopel za noge, v katero dodate sivkino kopalno sol, ki bo stopalom omogočila prijetno sprostitev. Noge namakajte približno 20 minut, potem pa jih osušite in namažite s kakovostno kremo, ki naj vsebuje karitejevo maslo ali ureo.

Priporočamo: Nožna kopel GEHWOL pomaga pri obremenjenih in pekočih stopalih, ki se potijo. Poživlja utrujena stopala in odpravlja neprijeten pekoč občutek. Trda koža, otiščanci in kurja očesa se zmehčajo. Koža se očisti do dna por ter postane bolj odporna in prožna.

Masaža bo prijetna sprostitev

Masaža stopal vam bo po dolgem dnevu zagotovo zelo prijala. Za to niti ni treba k maserju, lahko vam na pomoč priskoči boljša polovica ali pa kupite leseni maser za noge. Po nekajminutni globinski masaži (če bo ta stimulirala akupunkturne točke, še toliko bolje) se ne bodo bolje počutila samo vaša stopala, ampak bodo tudi vaše misli bolj umirjene in spočite.Priporočamo: Kokosovo olje je izredno hranilno, saj kožo globinsko nahrani ter jo okrepi. Primerno je za krajše masaže, ki se pogosto uporabljajo za odpravo mišične napetosti.

Izbira obutve

To pa je nekaj, na kar je dobro misliti že vnaprej – če veste, da je pred vami dan, ko boste imeli veliko opravkov, izberite udobno obutev. Dame se izogibajte visokim petam, v vsakem primeru pa naj bodo čevlji zračni, dobro naj dihajo, predvsem pa vam naj bodo prav – zaradi lepega videza nikar ne posezite po premajhnih ali preozkih čevljih. Tako ne boste preprečili zgolj utrujenih stopal, ampak tudi morebitne otiščance, kurja očesa in žulje.

Priporočamo: Čevlje Ara so znani po udobnih ter modnih modelih, ker imajo polovične številke, pa boste zagotovo našli par, ki vam bo kot ulit.

Fotografiji: Shutterstock

Liza - 11/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 11/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.