Pri spopadanju s stresnimi situacijami pomaga masaža. In to zelo učinkovito. Pa tudi lepotne in zdravilne učinke ima. Preverite, katero izbrati.

Klasična masaža

Običajna masaža, ki naj bi nas predvsem umirila in sprostila, lahko obsega tudi samo predel ramen in hrbta. Maser nas najprej z nežnimi gibi in ploskimi dlanmi masira po ramenskih lopaticah, nato pa stisnjene pesti v majhnih, krožnih gibih popelje čez ramena. Sledi masaža rok – gibe popelje od sredine telesa navzven in tako odstrani tudi vso negativno energijo.

Stimulativne in sprostilne so tudi masaže s podvodnim curkom in pa masaže s kamni. V Nemčiji so denimo tudi zelo popularne nekoliko drugačne masaže. S trebuhom navzdol se je treba uleči na kamen, voda iz šob pa nežno masira hrbet. Tako se sprosti mišičevje ter spodbudi presnova.

Lepotni tretmaji

Tudi zunanja podoba se lahko načrtno izboljša z masažami – 26 obraznih mišic namreč odloča, ali bomo videti utrujeni ali sproščeni. Posebna nega poskrbi, da se znova okrepi mišični tonus kože in aktivira njena regeneracija. Podobno poživljajoče deluje tudi bazična solno-oljna masaža.

Harmonija s Havajev

V zadnjem času so poleg klasičnih masaž zelo popularne masaže, ki združujejo vzhodne in zahodne elemente. Kot denimo masaže tuina. Gre za zdravilno tehniko tradicionalne kitajske medicine – tui pomeni potiskanje, pritiskanje, na pa prijemanje, vlečenje.

Lomi masaža poskrbi za telesno in duševno čiščenje. Izvira iz tradicionalne havajske umetnosti zdravljenja in traja približno 2 uri. Uporabi se veliko olja, masažo pa spremlja havajska glasba. Masaža se začne na hrbtu, ki je po tradicionalnem gledanju prostor preteklosti. Nato se masira sprednji del telesa – trebuh je prostor čustev in spominov.

Pri trebušnih težavah

Ko smo že pri trebuhu: predvsem po obdobju, ko ga močno obremenimo z mastno hrano in alkoholom, se priporoča masaža črevesja. Ta se osredotoči na predel trebuha in preprečuje zaprtje in trebušne krče. Masaža je zelo mirna, maser pa se osredotoča na dihanje pacienta. Običajno traja 20 minut.

Poiščite notranji mir

Vse masaže imajo en sam cilj: človek spet vzpostavi stik s samim seboj. Potem se je lažje podati v svet z nasmeškom na obrazu in življenje uživati z vsemi čuti.

Poskusite še preproste trike za harmonijo duše in telesa in preberite, katere zdravstvene tegobe lahko lajšamo z masažami.

Lisa - 2/2016

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 2/2016

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.