Pozimi se človek težje prisili v gibanje, hrana je težja in močnejša in ni čudno, da smo spomladi praktično vsi malce boj okrogli in težji.

A to je povsem normalno, tudi živali se pozimi obdajo z maščobnimi zalogami. Vendar zdaj je tukaj pomlad in treba se je ponovno spraviti v formo, saj nas sonce že sili, da skačemo naokoli v kratkih rokavih in tanjših cunjicah. Za vas smo pripravili odlično pomladno dieto, ki sicer ne bo lahka, a bo odlično stopila kilograme. Obroke lahko med seboj tudi menjate in vsak dan popijte vaj dva litra vode ali nesladkanega čaja. Izogibajte se tudi alkoholu in kavi.

Takoj ko vstanete, ne hitite po kavo, ampak najprej popijete sok ene limone v kozarcu tople vode.

Zajtrk

1. dan: 2,5 dag riževih ali koruznih kosmičev in 1,2 dl posnetega mleka, 1 banana

2. dan: V mali jogurt si zmešajte 1 narezano jabolko, 1 žlico rozin in dve žlici jogurta, za boljšo prebavo in izgorevanje maščob dodajte cimet

3. dan: 2,5 dag ovsenih kosmičev z 1,2 dl posnetega mleka, 1,2 dl nesladkanega soka iz pomaranče

4. dan: 1 mehko kuhano jajce, rezina polnozrnatega kruha, 1 jogurt.

5. dan: 1/2 grenivke, 1 jogurt, 1 rezina polnozrnatega kruha s puranjimi prsmi

6. dan: 2,5 dag kosmičev z jabolkom in 1,2 dl posnetega mleka

7. dan: sok iz pomaranče ali grenivke, 1 polnozrnata žemlja z rezino nemastnega sira in paradižnikom ali papriko

Kosilo

1. dan: narezana sveža kumara, radič in zelena, ena zajemalka hladnih testenin in 2 žlici jogurta. Vse skupaj posujte z naribanim parmezanom.

2. dan: dve umešani jajci, velika zelena solata s koruzo, 2 rezini polnozrnatega kruha

3. dan: 5 mladih krompirjev v lupini, 5 dag skute z drobnjakom, velika mešana solata.

4. dan: 1 polnozrnata žemlja, velika tunina iz konzerve, začinjena z malo limoninega soka, 2 žlici feta sira

5. dan: 2 rezini polnozrnatega kruha z malo nemastnega sira, solata, 5 dag piščančjega mesa brez kože, 1 jogurt

6. dan: puranji file, pest polnozrnatega riža, zelena solata z naribanim korenčkom, 4 dateljni

7. dan: 1 velika skleda zelene solate, ki ji lahko dodate narezano hruško, nekaj svežih šampinjonov, 1 žlico narezanih mandljev ali pinjol, 2 žlici jogurta, 1 strok česna, 1 rezina polnozrnatega kruha z malo nemastnega sira

Večerja

1. dan: 1 ribji filet z žara, začinjena z malo limoninega soka, 4 mlade kuhane krompirje, 10 dag mladega kuhanega graha, 1 rezina polnozrnatega kruha

2. dan: 10 dag polnozrnatih testenin z omako iz 10 dag nemastnega stopljenega sira, velika zelena solata z rezinami pomaranče ali hruške

3. dan: piščančji file, 3 kuhani krompirji, 10 dag kuhane špinače ali graha, 10 dag kuhanega korenčka, solata iz 10 dag svežega sadja z dvema žlicama jogurta.

4. dan: filet bele ribe, kuhane ali z žara, priloga: kuhan mlad krompir, kuhan mlad korenček in kot posladek še: 2 rezini ananasa z dvema žlicama jogurta

5. dan: piščančje prsi brez kože, pečene v foliji, priloga: omaka iz 5 dag nemastnega sira z dvema drobno narezanima mladima čebulama in enim strokom česna, malo limoninega soka in sokom iz piščančjih prsi, ki se je nabral v foliji, pest polnozrnatih testenin, kuhan grah in posladek: grozdje

6. dan: telečja jetrca z žara, paradižnikova solata z mlado čebulo, kuhan riž in nekaj brstičnega ohrovta, 2 rezini polnozrnatega kruha in kot dodaten prigrizek še grozdje

7. dan: file nemastne svinjine, pečene na pol žlice olja, ki ji dodajte 10 dag sveže narezane zelenjave in en strok česna in pražite, dokler ne postane mehko, nato začinite z limoninim sokom, pest testenin in kot dodaten prigrizek še: melona in kivi

Lisa - 17/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 17/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.