Tanja je ljubiteljica dišečih sveč ...

"Odkar pomnim, sem imela doma vedno prižgane dišeče svečke. Pred leti sem v dar dobila ročno izdelano sojino svečko, ki mi jo je prinesla znanka iz Združenih držav, in bila sem tako navdušena, da sem začela raziskovati in prebirati o tem, kako sam izdelati svečo iz sojinega voska.Kmalu je iz tega nastal konjiček, v katerem sem zelo uživala. Na možev predlog, da sveč ne bi izdelovala le za lastno uporabo, sem zavihala rokave,“ je povedala ustvarjalka, ki si je želela, da bile njene sveče drugačne, narejene iz najboljših sestavin, zato jih je preizkušala kar dve leti, redno pa še vedno spremlja in preizkuša sestavine.

"Ko sem brala na spletu, koliko testiranj in koliko vloženega časa in denarja je potrebnega, da na koncu izdelaš svečo, s katero si res zadovoljen, si kljub vsemu nisem predstavljala, da mi bo to vzelo toliko časa," je še komentirala avtorica svečk T Candles, ki so izdelane iz stoodstotnega sojinega voska, narejenega po FDA-standardih s certifikatom košer, ki je biorazgradljiv in ni s certifikatom košer, ki je biorazgradljiv in ni testiran na živalih. "Vosek je tudi dermatološko testiran, uporabljajo ga v masažnih svečkah, topi pa se pri nizki temperaturi. Dišeča olja, ki jih uporabljam za izdelavo svečk, so narejena po strogih standardih RIFM IFRA in so vedno trikrat testirana. Tudi olja niso testirana na živalih in ne vsebujejo ftalatov in parabenov, tako da ne škodijo ljudem,“ je še poudarila.

"Čeprav izdelava vsake dišeče sveče zahteva kar nekaj preizkušanja, iskreno priznam, da uživam v izdelovanju prav vsake. Resda sem načeloma ljubiteljica sladkih in sadnih vonjev, a se je v teh letih, odkar izdelujem sveče, spremenilo tudi to. Včasih me prav pozitivno preseneti kakšen vonj, sicer netipičen zame."


KJE JO NAJDETE?
Tanja sveče prodaja v spletni trgovini www.madebytanja.com in v trgovinah Baba Kul v Domžalah in Guuusfraba v Ljubljani, najdete jo tudi na Facebook strani T Candles in na Instagramu (tcandlesmadebytanja).

Ureja: Metka Pravst - MetiBeti
Foto: osebni arhiv

Liza - 48/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 48/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.