Kot so ugotovile številne študije, ekstrakt zelene kave lahko pripomore k izgubi telesne teže.

Pri tem velja poudariti, da je njeno delovanje še učinkovitejše skupaj z zdravo prehrano in rednim gibanjem. Učinke ekstrakta zelene kave opisujejo številne raziskave, ki pri tem poudarjajo, da je izguba telesne teže najbolj očitna pri posameznikih s prekomerno telesno težo.

Naravna zelena kavna zrna (ta, ki niso pražena) vsebujejo antioksidante in encime, ki pomagajo telesu pri presnovi in topljenju maščob. Posamezniki s prekomerno težo le v nekaj tednih ob jemanju kapsul z izvlečkom zelene kave izgubijo do 11 % odvečne maščobe.

Aktivna sestavina zelene kave, ki topi maščobo, se imenuje klorogenska kislina. Deluje tako, da zavira in preprečuje absorpcijo glukoze v kri. To pomeni, da bo vaše telo za energijo uporabljalo zalogo maščob, shranjeno v telesu, in ne ogljikovih hidratov (v obliki glukoze), ki ste jih zaužili z obrokom. Poleg tega spodbuja termogenezo, naravno kurjenje maščobe za energijo. Tako zelena kava pomaga topiti maščobo v vašem telesu.

Kako deluje zelena kava?

Sestavine v zeleni kavi preprečujejo absorbiranje glukoze v črevesju tako, da uravnavajo metabolizem, kar povzroča zmanjševanje telesne teže v dveh mesecih.

Zelena kava je znana tudi kot izjemen izdelek v boju proti staranju. Vsebuje antioksidante, ki preprečujejo nastanek prostih radikalov, substance, ki povzročajo poškodbo celic in nastanek bolezni. Aktivni sestavini v zeleni kavi sta klorogenska kislina (CGA) in polifenol, ki se uporablja v hrani za preprečevanje absorpcije glukoze v tankem črevesju, s čimer uravnava metabolizem.

Lisa - 25/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 25/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.