Moj lepi vrt

Čudovito ledeno okrasje za vrt ali teraso

Temperature pod ničlo lahko izkoristimo tudi za ustvarjanje. Iz vode in malo rastlinskih dodatkov nastanejo lepi obeski in svečniki, ki bodo popestrili vaš vrt ali balkon.

Najlepša drevesa in grmi pozimi

Ves vrt zdaj počiva. Ali pa vendarle ne? Nekateri redki grmi kljubujejo snegu in ledu ter odprejo svoje brste v hladnem letnem času.

Teloh cveti pozimi

Teloh je ena od tistih domačih rastlin, ki jih ni treba predstavljati. Verjetno ni nikogar med nami, ki ga ne bi poznal. V marsikaterem vrtu lahko opazimo naš domači črni teloh.

Kako zimsko soljenje vpliva na drevje in drugo rastlinje

Soljenje poti, pločnikov in cest sicer pripomore k hitrejšemu taljenju snega in ledu, a ima hkrati tudi negativne posledice - prekomerna raba soli povzroča poškdbe na rastlinah, grmovnicah, drevju.

Mraz škoduje tudi sobnim rastlinam

Večina sobnih rastlin izvira iz toplih, pogosto celo tropskih krajev. To pa pomeni, da v naravi niso navajene na nizke temperature.

Največji floristični dogodek v Sloveniji: Trendi v floristiki 2014

Biotehniški center Naklo organizira 9. 2. 2014 največji floristični dogodek v Sloveniji - Trendi v floristiki 2014, ki bo v Kongresnemu centru na Brdu pri Kranju. Predstavitev izdelovanja cvetličnih umetnin si boste lahko ogledali od 10.00 do 15.00. Prireditev si lahko ogledate tako cvetličarji, kot tudi ljubitelji cvetja.

Barvite glave se predstavijo

Nekaj imajo skupnega – vsi so pravi zakladi za moč in energijo

Orhideja - pravi dragulj za sobo

Poleg priljubljenega Phalaenopsisa v topli dnevni sobi cvetijo in uspevajo mnoge druge orhideje. Za uspeh sta pomembna pravilen izbor in nega.

Na kaj je treba paziti pri nakupu semen?

Se že veselite sejanja zelenjave in zelišča na okensko polico? Pisane vrečke s semeni, ki na začetku sezone polnijo police v vrtnih centrih, vzbujajo vtis o veliki raznovrstnosti.

Pozimi cvetoče sobne rastline

Ko se mraz zaleze v kosti in sneg prekrije naravo, se zavemo pomena sobnih rastlin, saj so v zimskem času edine, ki jim niti mraz ne pride do živega, seveda če so v toplem stanovanju.

Čarobnost vrtnih lokov pozimi

V hladnem letnem času so oblike na vrtu veliko pomembnejše in prisotne kot barve. Zdaj se razkrije prava oblikovalska umetnost – čista ali prekrita s snegom – in loki, ki jih začara zima, pridejo do izraza posebno lepo.

Divje sadje, bogato z vitamini

Grmi z divjim sadjem nudijo zaščito pred pogledi, so drevnine za prehrano in gnezdenje ptic in druge koristne živali ter dajejo grenko-sladke plodove, polne vitaminov, za kompot, žele ali sok.

Zimzelena jelka

Jelke so slikovita drevesa. Predvsem kompaktne sorte so primerne za grede in celo za posode kot trajni okras.

Postavite krmilnice za sinice

Velike in modre sinice spadajo med najpogostejše goste v ptičjih krmilnicah, vendar je na krmišču mogoče odkriti še veliko drugih vrst sinic.

Vrt dekorirajte v adventnem vzdušju

Naravne in bleščeče okrasne zamisli so za teraso, hišo in vrt zelo zaželene v teh tednih. Pobrskajte z nami v božičnem svetu vrtnarije Zelena krogla.

Bršljan, vrtni klasik

Bršljan je v naši vrtnarski kulturi že od 16. stoletja in ga je možno videti povsod. Čeprav ga vsakdo pozna, plezalec navduši vedno znova.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri