Moj lepi vrt

Rabarbara je zrela!

Zdaj je vrhunec sezone za rabarbaro. Sorte kot 'Holsteiner Blut' z zelenim oplodjem in rdečo lupino dajejo posebno veliko debelih stebel.

Posadite blitvo

Rezana blitva z rumenimi, rdečimi ali oranžnimi stebli je paša za oči na zelenjavni gredi.

Španski bezeg - pravi dišeči zaklad

Ni nujno, da so si nostalgični pridih in najsodobnejše metode proizvodnje pri razmnoževanju rastlin v nasprotju – vsekakor ne v vrtnariji piccoplant.

Vrt na balkonu ali terasi

Mini zelenjava je vse bolj popularna! Sveže obrani, okusni in simpatični mali plodovi paradižnika, kumar ali paprike kar vabijo k pokušanju ter prinašajo užitek in elan za vsakogar; bodisi kot osvežitev med obroki, v solatah, kot priloga k malici ali preprosto kot zdravo sladkanje.

Zakaj gredo solate poleti v cvet?

Glavnata solata (Lactuca sativa var. capitata) je enoletna, to pomeni, da rastline v nekaj tednih dajo skozi svoj celotni razvojni cikel od kaljenja do tvorbe semen.

Vsestranski petoprstnik

Petoprstnik naj ne bi manjkal na nobenem vrtu: kot spremljevalec na gredi s trajnicami ali okrasni grm, ki dolgo cveti.

Skrivni nasveti za posodovke

Želite teraso okrasiti s pravo posebnostjo? Brez skrbi, ni treba, da je občutljiv eksot: naš izbor je nezahteven za nego in nekoliko nenavaden.

Sadna drevesa podsadite

Če jesensko listje predolgo leži na trati, trave pod njim dobijo premalo kisika in zgnijejo. Če bi si radi prihranili dolgotrajno pometanje, lahko uporabite kosilnico z visoko nastavljeno prečko.

Figovce prebudite iz zimskega počitka

Figovec (Ficus carica) v loncu je treba že aprila iz zimskega prebivališča prenesti ven. Če dolgo čakate s tem in eksota odnesete ven šele maja, lahko izgubi dragoceni čas za rast, ki jih figovci potrebujejo za zorenje plodov.

Vrtna trata spomladi

Če se ozremo po vrtu, vidimo, da je naša trata v zelo žalostnem stanju. Ob pogledu nanjo se marsikdo zgrozi, kaj se je dogodilo, saj je bila še jeseni čudovita.

Mehka glavnata solata

Blagi listi in hrustljave žile odlikujejo zgodnje solate. Pri sejanju in sajenju izbirajte med tradicionalnimi in aromatičnimi novimi sortami.

Zaščitite bambus v posodi

Kompaktne sorte bambusa uspevajo tudi v posodah. Z zadostno zaščito rastline celo na prostem dobro prestanejo zimo.

Obrežite okrasne grme

Zima je za mnogo drevnin najboljši čas za obrezovanje.

Nega citrusovk pozimi

Citrusovke, ki prezimijo na svetlem in temperiranem prostoru (zimski vrt, ogrevan rastlinjak), rastejo še naprej, zato je treba redno nadzorovati potrebo po vodi in vsake štiri tedne gnojiti.

Spomladansko poživilo: Predvzgojite pomladne cvetnice

Medtem ko je zunaj še zelo mrzlo, notri blestijo nežni znanilci pomladi in s svojo očarljivostjo razširjajo dobro voljo v hiši.

Zimska pravljica

Viteške zvezde, hijacinte, hrušice, telohi in zvončki nas nežno spremljajo v mrzlih dneh

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri