Moj lepi vrt

Ko vzcveti čudoviti mak

Ko vzcveti čudoviti mak

Noben ljubitelj trajnic se ne more upreti velikim, a kljub temu nežnim cvetovom turškega maka. Za naravne vrtne prizore je nepogrešljiv predvsem poljski mak.

Otroška igrala na vašem vrtu

Otroška igrala so nekaj, kar bo vaše malčke vedno navdušilo in jih polno zaposlilo. Že navadne gugalnice se zlepa ne bodo naveličali, kaj šele hišk, toboganov in peskovnikov!

Na vrtu kombinirajte rumeno in vijolično

Vrt vzcveti s pisano kombinacijo za sončno gredo od zgodnjega poletja do pozne jeseni. Sadilna zamisel je idealna za teraso ali majhen kot.

Vodenke in nedotike razveseljujejo s cvetovi

Vodenke in nedotike predvsem v senčnih legah pokažejo, kaj tiči v njih, ter krasijo lonce, korita in grede. Pustite se presenetiti njihovi cvetivosti in raznovrstnosti.

Špalirana sadna drevesa s sladkimi sadovi

Manj stroge oblike vzgoje pristajajo tudi na naravno urejene vrtove in so primerne za vsako vrsto sadja. S pravilnim izborom sorte lahko veliko let obirate sladke sadeže.

Zagotovite oploditev sadnih dreves

Vremenske razmere med cvetenjem sadnih dreves so odločilne za bogato žetev. Pri temperaturah nad 12 °C, malo vetra in občasnih padavinah so divje in domače čebele ter drugi cvetni opraševalci pridno na delu.

Čas je, da zasadite čičeriko

Stročnice spadajo med podcenjene dobavitelje hranilnih snovi, razkriva rezultat nove znanstvene raziskave.

Sejem urbanega vrtnarjenja KALI – MOJ VRT MOJ STIL prestavljen na nedeljo, 10. maja

Muhasto aprilsko vreme je botrovalo prestavitvi sejma urbanega vrtnarjenja KALI. Dogodek je prestavljen na nedeljo, 10. maja, organizatorji pa obljubljajo izvedbo ob vsakem vremenu, saj bo tokrat na voljo tudi šotor. Program sejma ostaja enak. Prisrčno vabljeni!

Sroboti - raznovrstni plezalci

Vrstnate, nevrstnate, majhne in nežne kot zvončnica ali velike kot dlan: med mnogo sortami srobota je mogoče najti primerno različico za vsak vrt. Pripravili smo vam nenavadne predstavnike cvetočega čudeža.

Pravilna nega za srobote

Če srobote posadite nekoliko globlje, imajo skrito rezervo. V tem primeru znova poženejo, če obolijo ali se poškodujejo.

Zasadite majhen zeliščni vrt na okenski polici

Z zelišči in dišavnicami z balkona je mogoče izboljšati veliko jedi in njihovi cvetovi poleti privabljajo čebele.

Pravilna prehrana za vaše rastline

Pravilno gnojenje ohranja rodovitnost tal, skrbi za zdravo rast, veliko cvetov in bogato letino.

Kompost najprej presejte, nato potrosite

Kompost, bogat s humusom in hranilnimi snovmi, je nepogrešljiv pri spomladanski pripravi gred.

Simpatične velikonočne okrasitve

V tem času aranžiramo rože, delamo gnezda in barvamo jajca. Ljubeči okrasi skrbijo za dobro voljo in pravo okolje za čudovite velikonočne dni.

Sanjske magnolije se že prebujajo

Le redkokatera druga rastlina privlači poglede spomladi kot magnolija: veliki primerki znane tulipanaste magnolije (Magnolia x soulangeana) s širokimi vejami in velikimi cvetovi naredijo poseben vtis.

Vijolice že oznanjajo pomlad

Nežne znanilke pomladi se morda zdijo nevidne, v loncih ali na robu grede pa pokažejo svojo očarljivost, ki se ji ni mogoče upreti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri