Moj lepi vrt

Krompir - slastna domača delikatesa

Pridelovanje krompirja na vrtu se splača. Sveže pobrane zgodnje sorte so okusne in zrele za obiranje že po nekaj tednih.

Krizanteme pred sezono dobro oskrbite

Vrtne krizanteme (Chrysanthemum) so lepe jesenske cvetnice ter zaradi kompaktne rasti in bujnega cvetenja priljubljena lončnica.

Grajske zeliščarske delavnice na Gradu Bogenšperk

Javni zavod Bogenšperk v sodelovanju z zeliščarko Jožico Bajc Pivec, ki prihaja iz bližnje zeliščarske domačije Pivec, pripravlja niz grajskih zeliščarskih delavnic.

Sami ustvarite mozaike iz prodnikov

Kar se je nekoč začelo v velikih parkih, je v majhni obliki primerno tudi za hišne vrtove. Ustvarjalni vzorci ali slike kažejo vso paleto velikosti, barv in oblik, ki jo ponuja naravni gradbeni material.

Nasveti za zatiranje polžev

Spomladi se ne veselimo novega poganjanja le mi: brzdajte polže s preprostimi zvijačami in izberite rastline, ki jim ne teknejo.

Zamisli za vrt na strmini ali pobočju

Ko je med vhodnimi vrati in koncem vrta več metrov višinske razlike, je oblikovanje še bolj napeto.

V rastlinjaku se že sadi

V rastlinjaku se vrtna sezona začne že proti koncu zime. V njem kalijo prve sorte rož in zelenjave. Zaščiten prostor podaljša sezono pridelovanja, služi kot zimsko prebivališče za posodovke in v njem je celo prostor za majhen sedežni kot.

Predavanja in delavnice za vrtnarje v Arboretumu

V Arboretum Volčji Potok so tudi letos pripravili zanimive delavnice in predavanja za ljubitelje vrtnarjenja. Delavnice so brezplačne, plačati morate le vstopnino in se predhodno prijaviti.

Mešane kulture na vrtu poskrbijo za več pridelka

Zelišča z aromatičnimi listi in užitnimi cvetovi se kažejo kot popolni partnerji in prinesejo spremembo na zelenjavno gredo. Kdor pozna najpomembnejša pravila, ne potrebuje zapletenega načrtovanja.

Sami postavite svoj rastlinjak

Z malo obrtniške sposobnosti lahko sami postavite zahtevnejši rastlinjak z zidanim podzidkom.

Zaprta topla greda za zgodnje vrtnarje

Že majhen model priskrbi prednost sadikam in poletnim rožam ali varuje zelišča, ki imajo rada toploto. Za miniaturni rastlinjak se najde primerna površina na vsakem vrtu.

Bambus - pravi zeleni čudež in največja trava pri nas

Njegova moč rasti je ogromna, njegova raznovrstnost prav tako: bambus bliskovito hitro osvoji srca in zasede vrtove. Če bi se radi dolgo razveseljevali z njim, morate poznati lastnosti privlačne velikanske trave.

Šaš - na vrtu nepogresljiva trajnica

Izbor je presenetil marsikaterega prijatelja vrta. Vendar ima šaš dobre argumente, kajti le redko katera druga rastlina se je sposobna tako prilagajati kot ta okrasna rastlina, ki ni zahtevna za nego in je vsestransko uporabna.

Elegantna in romantična bela vrtnica

Bele vrtnice prikupno in romantično razširjajo čarovnijo, ki se ji ni mogoče upreti, in temu primerno veliko med njimi jih ima v imenu besedo sneg. Bele vrtnice izžarevajo veselje z rumenimi prašniki v sredini cveta.

Najlepše miniaturne sobne rastline

Malčki so zelo priljubljeni. Potrebujejo malo prostora, zato jih je mogoče predstaviti zelo stilsko. Če jih pravilno negujete, so v veliko veselje.

Kako rastline kljubujejo mrazu?

Ko je zunaj mrzlo, da kar poka, najraje uživamo v vrtu ob oknu dnevne sobe. Kako pa zaščitimo naše rastline? Po zaslugi navdušujočih strategij preživijo stopinje pod ničlo, ledene vetrove in sušo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri