Priporočamo vam nekaj vrtnin, ki bodo vaše otroke navdušile tako s skrbjo zanje kot z zabavnim obiranjem.

Sončnice

Kupite semena jedilne sončnice, in ne okrasne. Posejete lahko samo eno ali dve, saj bosta zavzeli kar veliko prostora. Kaliti bo začela že po enem tednu in zelo hitro bo zrasla. Po približno osmih tednih se bodo že pokazala zdrava semena, polna beljakovin in železa, ki jih boste lahko imeli za slasten poobedek. Nekaj jih lahko prihranite tudi za prihodnje leto.

Jagode

Sočni rdeči sadeži bodo toliko bolj privlačni, saj jih bodo vzgojili otroci sami. Nestrpno bodo čakali, da iz prelepega belega cveta zraste zelena majhna jagoda, ki se bo razvila v velik rdeč sadež.

Paradižniki (češnjevci)

Otroci pa ne bodo navdušeni le nad jagodami, ampak tudi nad paradižniki. Raje uporabite sadike kot semena in jih posadite na sonce. Za paradižnike boste morali skrbeti od 50 do 75 dni.

Korenčki

Da se bodo korenčki odebelili in da jih boste lahko z otroki pocukali iz zemlje, oprali in takoj pojedli, boste morali počakati približno 60 dni. Lahko posadite navadne ali pa izberete korenčke zanimivih oblik, npr. okrogle.

Buče

Najbolj zabavne so zagotovo buče, in sicer zaradi različnih barv, oblik in velikosti. Zanje ni potrebno veliko skrbi. Z otroki lahko sami pridelate semena iz buče in jih nato posadite v luknjice v zemlji. Že po tednu dni boste opazili kaljenje in hitro bo začelo rasti zelenje in nato prelep cvet, ki se bo preobrazil v zanimivo bučo. Za to boste morali počakati od 80 do 120 dni.

Moj lepi vrt -  APRIL 2013

Članek je objavljen v reviji
Moj lepi vrt - APRIL 2013