Pomlad je primeren čas za postavitev ribnika. Kam ga boste postavili in kako velik bo, je odvisno od velikosti in števila rib, ki bodo v njem bivale.

Pomembno je, da je postavljen v napol senčno lego oz. da ima nekaj ur na dan sonce, ki vodo ogreje, hkrati pa ne sme biti postavljen samo na sonce, saj se tako v ribniku lahko razrastejo alge. Pomembno je tudi, da je ribnik dovolj globok, da se bodo med poletno vročino ribice lahko umaknile na hladnejše dno.

Pri postavitvi ribnika lahko izbirate med različnimi plastičnimi podlagami ali folijo, ki jo prilagodite obliki izkopane jame.

Ne pozabite na ureditev črpalke in filtra, ki bosta skrbela za čiščenje vode. Ko je ribnik postavljen in brezhibno deluje približno dva tedna, lahko vanj spustimo prve prebivalke – japonske koi krape ali pisane zlate ribice. Da bo domači ribnik deloval brezhibno vse leto, tedensko preverjamo pretok vode, mesečno čistimo filter in po potrebi dolivamo svežo vodo, predvsem pa pazimo, da ribic ne hranimo preveč, saj se ostanki hrane razkrojijo in po nepotrebnem onesnažujejo vodo.

Preberite še: Ribnik zgradite sami in kako vgraditi kotanjo za ribnik?

Lisa - 18/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 18/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.