Otroška igrala so nekaj, kar bo vaše malčke vedno navdušilo in jih polno zaposlilo. Že navadne gugalnice se zlepa ne bodo naveličali, kaj šele hišk, toboganov in peskovnikov!

Zdaj je pravi čas, da razmišljate o tem, kako boste svojemu malemu pustolovcu polepšali pomlad in poletje!

Tobogani

tobogan

Naj bodo majhni ali veliki, tobogani so vedno magnet za otroke. Najmlajšim kupite tistega majhnega, ki ga hitro lahko premaknete in pospravite, za večje navdušence nad tobogani pa imate na voljo celo paleto različnih vrst toboganov. Od dolgih, kratkih in strmih do zavitih, pa tistih, po katerih poleti lahko teče voda. Kombinirate jih lahko s hiškami ali različnimi plezali. Omejitev je le lastna domišljija.

Hiške in šotori

hiška

Za male gospodinje, ki vestno kuhajo, ali mlade kmetovalce, ki bodo v hiško pospravili vrtno orodje. Hiške so vedno dobra ideja. V njih si otroci ustvarijo svoj kotiček, v katerega odrasli nimajo vstopa (ker so pač preveliki!) in najdejo svoj mir. Notri kuhajo, rišejo, se igrajo s kockami ali enostavno po otroško 'debatirajo'.

Peskovniki

peskovnik

Peskovniki postanejo aktualni že, ko otroci pesek nosijo v usta. Takrat morda še ni pravi čas, da mu kupite prvi peskovnik. A ko ta faza mine in otroci dodobra spoznajo kanglico in lopatko, takrat jim le privoščite prvi peskovnik. Lahko si omislite navadnega plastičnega s pokrovom, ki se dobi povsod po zares ugodni ceni. Za tiste prave arhitekte, ki v pesku preživijo ves dan in zidajo prave peščene gradove, pa so na voljo različni leseni peskovniki, pa tisi s streho ali klopco ob stran. Bodite pozorni le na sonce. Za daljše ustvarjanje v pesku otroku nujno priskrbite senco.

Gugalnice

gugalnica

Sploh ni pomembno, kakšna je, pomembno je le, da se ziba. Otroci obožujejo gibanje in na gugalnici jim tega nikakor ne manjka. Najmlajšim obesite malo leseno gugalnico z ograjico kar na bližnje drevo, večjim pa postavite prave gugalnice. Zelo popularne so tudi večje okrogle mreže, v katerih se lahko gugajo bratci in sestrice skupaj. Na ta način se tudi izognete večnemu prepiru o tem, kdo je na vrsti za guncanje.

Vrtna zabava

vrt zabava

Vsaka prava vrtna zabava nujno potrebuje otroški kotiček. Naj otroci uživajo skupaj! V svojem kotičku bodo v miru pojedli sladoled, risali ali se zgolj igrali restavracije. In ne nazadnje bodo lahko, prav tako kot vi, pogostili svoje male prijatelje.

Lisa - 15/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.