V Poletnih cvetlicah so zbrani opisi sedemintridesetih samoniklih rastlin, ki rastejo v Sloveniji in jih v poletnem času srečujemo ob vsakodnevnih poteh, pa vendar o njih pravzaprav malo vemo. 

Knjiga nas bo razveseljevala literarnopoljudno, kot botanični vodnik v poletnem času ali učni priročnik v šolske namene. Bogato je opremljena z avtorjevimi estetskimi fotografijami vseh opisanih cvetlic. V nagradni igri podarjamo dva izvoda knjige Poletne cvetlice.

V knjigi avtor Matjaž Mastnak odkriva, kako zapletene in dodelane so prilagoditve rastlin za preživetje, obrambo pred škodljivci, razcvet in uspešen razplod (kar je vedno podprto z botanično strokovno razlago), kako je človek vede ali nevede raznesel seme rastlin po svetu in jih razširil zunaj meja prvotnih rastišč ter kako so si tujerodne cvetlice izborile svoj prostor pod soncem v novi domovini. Knjiga (tako kot celotna zbirka) pa je mnogo več kot botanični priročnik, saj raziskuje tudi kulturno in zgodovinsko vpetost človeka v naravo, ki je slikoviti del opisa vsake rastline.

Sodelujte v nagradni igri in nam do 15. junija 2015 na nagrade@adriamedia.si pošljite odgovor na vprašanje:

O katerih cvetlicah v knjihi piše avtor Matjaž Mastnak?

a) spomladanskih

b) poletnih

c) jesenskih

Odgovor najdete tukaj.

Izmed vseh pravilnih odgovorov bomo žrebali dve osebi, ki prejmeta vsaka svoj izvod knjižne uspešnice Poletne cvetlice.