Muhasto aprilsko vreme je botrovalo prestavitvi sejma urbanega vrtnarjenja KALI. Dogodek je prestavljen na nedeljo, 10. maja, organizatorji pa obljubljajo izvedbo ob vsakem vremenu, saj bo tokrat na voljo tudi šotor. Program sejma ostaja enak. Prisrčno vabljeni!

Vas zanima urbano vrtnarjenje? Potem je tole povabilo pravo za vas. V nedeljo, 10. maja, vas vabimo v zdraviliški park Term Topolšica, kjer bo potekal sejem urbanega vrtnarjenja KALI – moj vrt moj stil, ki ga organizira Lončarski center Bahor.

Cilj dogodka je širjenje vrtnarskih znanj, spodbujanje samooskrbnega vrta ter prispevati k razvoju ekološkega vrtnarjenja. Organizator sejma, Lončarski center Bahor, bo predstavil svoj zaščiten izdelek OLLA posode, ki so novost na trgu, zato bodo demonstrirali zasaditve in uporabo posod ter priredili sklop različnih brezplačnih strokovnih predavanja s področja urbanega vrtnarjenja, krajinske arhitekture, agronomije in kmetijstva.

Od 8. do 17. ure bodo potekale tudi številne spremljevalne aktivnosti v parku Terme Topolšica, poleg demonstracije zasaditev OLLA posod in balkonskih zasaditev še izmenjave sadik in semen ter prodaja aranžmajev in vrtnega dekorja. Vse skupaj bo povezano z glasbo, šolo zdravja, inovativnim ambientom in kavnim vrtom. Obiskovalci pa si boste lahko postregli tudi z našo revijo Moj lepi vrt.

Vabljeni!