V tem času aranžiramo rože, delamo gnezda in barvamo jajca. Ljubeči okrasi skrbijo za dobro voljo in pravo okolje za čudovite velikonočne dni.

Narcise na gredi in kot šopek

Narcise so prva izbira, ko gre za cvetni okras ob veliki noči. Za stoječe šopke se njihova stebla zložijo spiralasto. Na krožnikih so lepi venčki iz slame, velikonočni jagenjček sedi na postelji iz kreše. Fotografija levo: v suhem vremenu skrijemo gnezda na vrtu!

Velika noč kot na podeželju

velika noč, dekoracija

Lesen zabojček obogati velikonočni aranžma z majhno kmečko scenerijo. Okrasni zajci se na slamnati gredi počutijo kot doma in jajca so na mehkem. Marjetica prevzeme cvetni del. Najbolje je, da njeno koreninsko grudo postavite v mah, potem ostane dlje vlažna.

Travnik z divjimi rožami, zavit v lonce

velika noč, dekoracije

Marjetice in regrat na trati niso vsakomur po godu. Divje rože v loncih vsekakor zbirajo točke z naravno očarljivostjo! V emajliranih skledah in vedrih učinkujejo lepo podeželsko in za pisana jajca je majhen velikonočni travnik vedno dobrodošel.

Okrogli aranžma z jajčki

velika noč, dekoracija

Osnova za velikonočno pašo za oči so kosi vej, poraščeni z lišaji, skorje, mah in upogljivi poganjki, ki jih obdelate v venec. Zeleno poslikana gosja jajca – pritrjena z vročim lepilom in okrašena z vrstnatimi tulipani – poskrbijo za pisano rajanje. Lepo jim pristajajo podstavki iz cinka.

Španski bezeg v z nebeško modrimi jajčki

velika noč, dekoracija

Aranžma je zaradi usklajenih barv nekaj posebnega. Na kosmuljino drevesce so obešena turkizno modra jajca, tulipan 'Negrita', mačehe in šebenik navdušujejo z imenitnimi vijoličastimi in škrlatnimi odtenki. Za polnost skrbijo modro, belo in rožnato cvetoče spominčice. Če pustite, da odcvetijo, lahko junija sejete njihova semena na gredo.

Simpatično gnezdece v škrniclju

velika noč, dekoracija

Papirnate vrečke okrasite s štampiljkami, postavite vanje dva lončka narcis ter jih dopolnite z velikonočnimi jajci in keramičnimi zajčki. Postavite jih doma ali jih podarite prijateljem rož.

Lepo varovana jajca

velika noč, dekoracija

Avba iz žice za zajce se z malo spretnosti hitro nareže in zvije. Skrbi za to, da se nobeno prepeličje, kurje ali gosje jajce ne skotali vstran. Zbirka je aranžirana na stekleni skledi z mahom, rdeča pentlja in cvet marjetice sta pika na i.

Velikonočna kombinacija z marjeticami

velika noč, dekoracija

Marjetice ali ščir se imenujejo lepe sorodnice naše divje marjetice, ki z vrstnatimi cvetovi v belih, rožnatih in rdečih odtenkih začarajo spomladanski vrt. Marjetica 'Tasso Strawberries & Cream' v lesenem koritu z ročajem kaže svoje pastelne pomponske cvetove. Sonce in rahla senca sta idealna. Če jih ne pozabimo zalivati, pridno cvetijo do junija.

Rumena kombinacija

velika noč, dekoracije

Ste vedeli, da cvetoče veje forsitije zdržijo zelo dolgo tudi v vazi? Skupaj z mačicami (ne režite jih v naravi), brezo in narcisami iz njih nastane žareč šopek. Narcise pustite dve uri v vodi, preden jih kombinirate.

Iznajdljive kompozicije

velika noč, dekoracija

Vrbovi prepleti niso primerni le za pritrditev velikonočnih jajc. Poganjki živijo, spomladi poženejo svetlo zeleno in so vrhunec med mačehami, narcisami, bršljanom in rumeno pisano plazečo trdolesko 'Emerald'n Gold'.

Moj lepi vrt - APRIL 2015

Članek je objavljen v reviji
Moj lepi vrt - APRIL 2015