Medtem ko je zunaj še zelo mrzlo, notri blestijo nežni znanilci pomladi in s svojo očarljivostjo razširjajo dobro voljo v hiši.

Spomladansko poživilo

Čebulnice, kot so šmarne hrušice, tacete in puškinije, skupaj s pisanimi primulami kot za stavo žarijo s svežimi cvetovi in nas pogosto razvajajo tudi s cvetličnimi vonji.

Sladki parfum hijacint se na toplem razširja po vsej sobi. Zvončki in šmarne hrušice oddajajo le kanček dišave.

Znanilci pomladi navdušujejo tudi s čudovitimi barvami cvetov in svežim zelenjem svojih listov. Opazovanje rasti in cvetenja sredi zime je dvojno napeto. Čebulnice so tudi brez dodatkov čudovita paša za oči. Večinoma zadostuje že preprosta posoda, da jo predstavimo.

Mikavno nasprotje filigranskim cvetovom dosežemo, če jih kombiniramo z vejami, prevlečenimi z mahom, ali s poganjki trnulje, vrbe ali sadnih dreves. Lepo je videti, če mah prekriva zemljo v loncu med čebulicami ali vitice srobota obdajajo cvetna stebla.

Primerki s popki obljubljajo najdaljše veselje. Če jih doma postavite čim bolj na hladno in nikakor ne na sončno mesto, zgodnje cvetnice zdržijo zelo dolgo. Redno jih zalivajte in naj voda dobro odteka iz njih, da se izognete stoječi mokroti, tako da bo rastlina zdrava. Odcvetele čebulnice negujte še naprej in čebulice presadite na vrt, brž ko zemlja ni več zmrznjena!

Prost pogled na korenine

Hijacinte in večina drugih čebulnic so na voljo v loncih in kot rezano cvetje za vazo. Po novem je zelo modno, da so vidne tudi čebulice. Pomembno je, da dno čebulice ostane suho! To se vam posreči z držalom iz žice za zajce, ki jo pritrdite na rob steklene posode.

Hijacinta

Nasvet

Aranžmaji v eni ali dveh barvah delujejo imenitno – na primer v beli ali beli in rumeni.

Aranžma

Iz revije Moj lepi vrt