Lepo, da so prazniki letos tako pozno, kajti zdaj lahko izbiramo med veliko rožami za naše aranžmaje – klasično rumenimi ali drzno rdečimi.

Velikonočna kompozicija v rumeni barvi

velika noč

V senci bujnega pomladnega šopka iz narcis in tulipanov ter vej forsitije in trnulje se je udobno namestil majhen zajec. Njegovemu kolegu je še bolj všeč na visoki preži med majhnimi pobarvanimi jajci.

Jajčka iz mehkih mačic

velika noč

Mehke vrbove mačice, lepilo za tapete in nekaj izpihanih jajc poskrbi za udobno popoldne z rezultati, ki jih je mogoče pokazati.

Za dekoracijo izkoristite stare predmete

velika noč

Venček iz brezovih vej, rožnatih marjetic, jajc pastelnih barv in nekaj slame: preprosta košara iz oblancev v hipu postane paša za oči na terasi. Spredaj postavite še barvno primerno zajčjo družino in praznični dnevi lahko pridejo. Nasvet: košaro najprej obložite s folijo.

Praznik češnjevih cvetov

velika noč

Nimate češnje na vrtu? Za lep namizni okras zadostuje nekaj cvetov od sosedov ali bližnjega sadovnjaka (pst, nikomur ne povejte) in nekaj marjetic. Ne pozabite doliti vodo. Za velikonočne pozdrave uporabite svinčnike, ki so odporni proti vodi.

Rožnati cvetovi poskrbijo za veselo razpoloženje

velika noč

Pocinkane lonce dopolnjujejo ograjice iz vrbove veje, ki jo naredite sami. Za majhne zajčje ograde izvrtajte luknje v desko, postavite vanje vrbove paličice, šibe prepletite in gnezdo okrasite s travo, jajci in zajčki.

velika noč

Rdeči in zeleni poganjki drena (Cornus alba) so lepi, ko so zvezani v velik venec. Napet kontrast dajejo vrstnati tulipani, zlatice in primule. Nekaj posebnega je majhen jajčni mozaik. Pobarvan je v rožnati in oblepljen s koščki lupine.

Cvetlično gnezdo za velikonočno kokoš

velika noč

Debela kokoš bo imela dovolj prostora, če jajca ostanejo zunaj. Najprej spletite rahel venec iz poljubnih upogljivih vej, nato zapičite vanj forsitije in pesniške narcise. Narcise postavite v cvetličarske cevke, ki jih napolnite z vodo!

Veselje z zajčki

velika noč

Sadilna miza ob veliki noči postane okrasna površina: zajci iz klobučevine počivajo med belo rumenin divjim tulipanom (Tulipa tarda, levo), rumenimi cvetovi narcis in snežno belo hrušico (Muscari botryoides 'Alba'). Brezove veje ter kokošja in prepeličja jajca dopolnjujejo aranžma v odtenkih iste barve.

Imenitna kombinacija srebrne in rdeče

velika noč

Primula izžareva drugače, če ji dodamo krono iz vrbovih mačic in peres. Posadite jo v skledo, postopoma zapičite vanjo vrbove veje in jih zvežite s pentljo.

Moj lepi vrt - APRIL 2014

Članek je objavljen v reviji
Moj lepi vrt - APRIL 2014