Po vseh zaužitih dobrotah veselega decembra se veliko ljudi odloči, da bo svojemu telesu privoščilo počitek. Za to pa se nikakor ni potrebno lotiti še ene izmed trenutno popularnih diet. Vse, kar moramo storiti je le, da se spomnimo, kako so nekoč kuhale naše babice. Zaupajte nam vaš najljubši recept za zdravo enolončnico ali juho ter si priborite čudovite nagrade!

Zdaj gre zares! Dovolj je bilo slastnih potic, dišečih piškotov ter drugih sladic. Ker bo Ana Žontar Kristanc za dober in zdrav ter lahek začetek leta 2017 predstavila odlične slovenske ´vintage´ recepte naših mam, babic in prabic, je prav, da k ohranjanju slovenskih tradicionalnih lokalnih jedi pripomoremo tudi sami.

Nagrajujemo!

Januar kliče po prečiščenju telesa z lahkimi juhami in enolončnicami. Zagotovo jih po družinskem receptu z veliko sezonske zelenjave, stročnicami in žiti pripravljate tudi vi. Ste bili kreativni in ustvarili popolnoma svojo, unikatno zdravo enoločnico ali juho? Čudovito, delite recept zanjo z nami!

Vse, kar morate narediti je, da v spodnji formular zapišete svoje podatke, natančen seznam sestavin ter postopek priprave vaše zdrave juhe ali enolončnice. Prav vsak recept sodeluje v nagradnem žrebanju, zmagovalce pa bo poštar razveseli s čudovitim in priročnim darilom! Nagradna igra traja od 5. do 20. januarja, izžrebali pa bomo štiri zmagovalne recepte

Zmagovalce čakajo lepe nagrade:

  • 1 x  Set posode EMO
  • 3 x lonček EMO

Nagradni igraj je zaključena. Nagrajenci so ...

Izžrebali smo štiri recepte.

  • set posode EMO prejme: Tina Kreslin
  • lonček EMO prejmejo: Tanja Kuhar, Renata Butala in Marko Jerič

Čestitamo nagrajencem!

Zadnje objave

Grahova juha

- 2 dl graha
- 200 g krompirja
- 50 g korenčka
- 50 g čebule
- 2 stroka …

MINEŠTRA S TUNO,FIŽOLOM IN PARADIŽNIKOM

Sestavine za 4 osebe:
1 ali 2 pločevinki tune
1skodelica kuhanega belega fižola
100g …

Porova enolončnica

- 100 g pora
- 300 g krompijra
- 2 žlici olja
- 3 žlice vine
- par …

Krompirjeva juha s koruzo

- 250 g krompirja
- polovica čebule
- 3 stroki česna
- 2 žlici olja
- 200 …