Odnosi

Vrstni red rojstva vpliva na osebnost otroka

Raziskave kažejo, da imajo prvorojenci podobne lastnosti, enako velja za srednje otroke ali za drugorojence ... Poglejmo!

8 najbolj živce parajočih tipov dopustnika

Najlepše dni v letu večinoma preživljamo s svojimi dragimi – hkrati pa tudi s celo kopico drugih ljudi. Na plaži ali pa v hotelu – povsod jih je veliko. Med njimi včasih najdemo celo nove prijatelje. Lahko pa vse skupaj postane precej zoprno in živce parajoče. Zakaj? Ker imajo vendar novi prijatelji tudi svoje kaprice. Govorimo o nergan­ju, opravljanju, pametovanju ... Nemci so nedavno v večji raziskavi ugotavljali, kateri tipi dopustnikov nam gredo najbolj na živce in kako se 'spopasti' z njimi.

Psihologi priporočajo pisanje dnevnika

Prvi poljub in ljubezenske težave, ki spadajo zraven. Vsa bolečina in velikanski občutki sreče. Vse to najde prostor v najstniškem dnevniku. Toda kako je potem pozneje v življenju, ko človek vsaj približno že ve, kam pes taco moli?

Konflikti in prepiri na počitnicah

Kovčki so spakirani, mi pa se že neznansko veselimo počitnic. Pred nami je zaslužen dopust. Toda vsi vemo, da zagotovil za mirno preživljanje počitnic, veselje in harmonijo ni.

Kriza ustavila tudi rojstva

V Evropi se je zaradi krize zmanjšalo število rojstev, kaže študija inštituta za demografske raziskave Max Planck iz nemškega Rostocka.

Orgazem - vse je v glavi

76 % žensk meni, da orgazem pri seksu ni obvezen. Kljub temu želimo vedeti vse o tem vrhuncu naslade.

Pogovor z očetom in hčerko: "Oče je moj ideal"

Pantomimik, Kubanec Andrés Valdés, je prepričan, da se bo njegova hčerka Veronika, sicer plesalka, v življenju znala obrniti, ker ima veliko potencialov in zna razmišljati s svojo glavo, medtem ko ga ona občuduje. Pravzaprav je zanjo oče idol, ki ji je dal zagon za vse stvari, ki jih počne. Svoje videnje očeta, ki je humorno, je izpostavila tudi v predstavi Daddy project.

Mehke veščine v medosebnih odnosih

V coachingu in na splošno pri upravljanju s človeškimi viri boste velikokrat zasledili termin 'soft skills' ali poslovenjeno 'mehke veščine'.

Partner kot lastnina

Ste se kdaj zalotili, da menite oziroma ste prepričani, da je vaš partner vaša lastnina? Vem, tole se sliši oziroma bere dokaj direktno. Vendar počakajmo za hipec: kdaj ste nazadnje svoji dragi zmasirali boleč hrbet, kdaj ste svojemu dragemu priznale, da je večerjo dobro skuhal?

Raba interneta povečuje kakovost življenja starejših

Danes, ko je življenjska doba daljša, ljudem po upokojitvi ostane čas, ki ga želijo kakovostno zapolniti. Tako se pogosto zgodi, da ljudje, ki se vse do tedaj niso srečali z računalnikom in internetom, odkrijejo novi svet, v katerem zelo hitro najdejo informacije in enostavno komunicirajo tako z znanci kot z neznanci. Raba interneta ima veliko pozitivnih učinkov in vsekakor pripomore h kakovostnemu staranju.

Kaj sploh je strpnost?

Bolj ko razmišljam o tej besedi, bolj mi postaja nenavadna. Kakšna sem, ko sem strpna? Ali ima ta beseda morebiti koren v potrpeti? Ko namreč slišim kdaj kaj v smislu, da je treba na primer za lepoto potrpeti, se res vedno zamislim.

Ljudje smo strastna bitja

Beseda strast ima močan, seksi prizvok, ki sporoča popolno predanost nekomu ali nečemu. Vse bolj opažam, da karkoli delam, vpletam naboj strasti. Pa da se razumemo, ob besedi strast nas bo večina takoj pomislila na strastno spolnost, strastno poželenje, zaljubljenost in norost, ki spada v to kategorijo.

Ženske se vse pogosteje poročajo z moškimi, ki so manj izobraženi

Ženske se vse pogosteje poročajo z moškimi, ki so manj izobraženi od njih, imajo slabšo službo z nižjo plačo in so slabše uvrščeni na družbeno lestvico, je pokazala demografska raziskava, ki so jo naredili na univerzi v Barceloni. V raziskavo je bilo vključenih 56 držav, med njimi tudi Slovenija.

Družite se z optimisti, nergači vas bodo potegnili s seboj

Slaba volja, depresija, pesimizem in večno nerganje se lahko prenašajo na ljudi, ki so nam blizu, je potrdila študija na univerzi v Indiani.

Ženske bolj srečne v ljubezni, moški pri plačah in videzu

Moški so na splošno srečnejši kot ženske, je pokazala britanska študija. Moški so zadovoljnejši glede sedmih od 12 vidikov, med drugim glede plače, fizičnega videza in varnosti zaposlitve.

Kako moški in ženske modo dojemajo v službi?

Raziskava, ki jo je naredila britanska spletna stran VoucherCodesPro.co.uk, je zajela 1.435 odraslih moških in žensk, glavni namen raziskave pa je bil ugotoviti, kako modo doživljajo na delovnem mestu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri