Odnosi

Orgazem - vse je v glavi

76 % žensk meni, da orgazem pri seksu ni obvezen. Kljub temu želimo vedeti vse o tem vrhuncu naslade.

Pogovor z očetom in hčerko: "Oče je moj ideal"

Pantomimik, Kubanec Andrés Valdés, je prepričan, da se bo njegova hčerka Veronika, sicer plesalka, v življenju znala obrniti, ker ima veliko potencialov in zna razmišljati s svojo glavo, medtem ko ga ona občuduje. Pravzaprav je zanjo oče idol, ki ji je dal zagon za vse stvari, ki jih počne. Svoje videnje očeta, ki je humorno, je izpostavila tudi v predstavi Daddy project.

Mehke veščine v medosebnih odnosih

V coachingu in na splošno pri upravljanju s človeškimi viri boste velikokrat zasledili termin 'soft skills' ali poslovenjeno 'mehke veščine'.

Partner kot lastnina

Ste se kdaj zalotili, da menite oziroma ste prepričani, da je vaš partner vaša lastnina? Vem, tole se sliši oziroma bere dokaj direktno. Vendar počakajmo za hipec: kdaj ste nazadnje svoji dragi zmasirali boleč hrbet, kdaj ste svojemu dragemu priznale, da je večerjo dobro skuhal?

Raba interneta povečuje kakovost življenja starejših

Danes, ko je življenjska doba daljša, ljudem po upokojitvi ostane čas, ki ga želijo kakovostno zapolniti. Tako se pogosto zgodi, da ljudje, ki se vse do tedaj niso srečali z računalnikom in internetom, odkrijejo novi svet, v katerem zelo hitro najdejo informacije in enostavno komunicirajo tako z znanci kot z neznanci. Raba interneta ima veliko pozitivnih učinkov in vsekakor pripomore h kakovostnemu staranju.

Kaj sploh je strpnost?

Bolj ko razmišljam o tej besedi, bolj mi postaja nenavadna. Kakšna sem, ko sem strpna? Ali ima ta beseda morebiti koren v potrpeti? Ko namreč slišim kdaj kaj v smislu, da je treba na primer za lepoto potrpeti, se res vedno zamislim.

Ljudje smo strastna bitja

Beseda strast ima močan, seksi prizvok, ki sporoča popolno predanost nekomu ali nečemu. Vse bolj opažam, da karkoli delam, vpletam naboj strasti. Pa da se razumemo, ob besedi strast nas bo večina takoj pomislila na strastno spolnost, strastno poželenje, zaljubljenost in norost, ki spada v to kategorijo.

Ženske se vse pogosteje poročajo z moškimi, ki so manj izobraženi

Ženske se vse pogosteje poročajo z moškimi, ki so manj izobraženi od njih, imajo slabšo službo z nižjo plačo in so slabše uvrščeni na družbeno lestvico, je pokazala demografska raziskava, ki so jo naredili na univerzi v Barceloni. V raziskavo je bilo vključenih 56 držav, med njimi tudi Slovenija.

Družite se z optimisti, nergači vas bodo potegnili s seboj

Slaba volja, depresija, pesimizem in večno nerganje se lahko prenašajo na ljudi, ki so nam blizu, je potrdila študija na univerzi v Indiani.

Ženske bolj srečne v ljubezni, moški pri plačah in videzu

Moški so na splošno srečnejši kot ženske, je pokazala britanska študija. Moški so zadovoljnejši glede sedmih od 12 vidikov, med drugim glede plače, fizičnega videza in varnosti zaposlitve.

Kako moški in ženske modo dojemajo v službi?

Raziskava, ki jo je naredila britanska spletna stran VoucherCodesPro.co.uk, je zajela 1.435 odraslih moških in žensk, glavni namen raziskave pa je bil ugotoviti, kako modo doživljajo na delovnem mestu.

Največ otrok se zunaj zakona rodi v Estoniji in Sloveniji

Število porok se zmanjšuje v vseh državah unije. Leta 1990 so v EU zabeležili 6,3 poroke na 1000 prebivalcev, leta 2010 pa le še 4,4.

Ženske si ne morejo pomagati, da več govorijo

Ženske več govorijo, zaradi večje vsebnosti proteina Foxp2, je pokazala raziskava, ki so jo opravili nevrologi in psiholog z univerze v Maryland.

Fatalke, ki se jim moški ne morejo in ne željo upreti

Fatalne ali – še bolje – smrtonosne ženske moški obožujejo in si jih vsaj po tihem, če ne na glas želijo. Ženske v večini fatalke na glas prezirajo, a si vseeno želijo biti tako kot one oboževane in usodne. A Lisa se ne boji fatalk, izbrali smo nekaj legendarnih deklet, ki so moške z lahkoto ovijale okoli mezinca oziroma jih še vedno.

Bližamo se enakopravnosti v gospodinjstvu

Dobra novice je, da bodo moški nekega dne opravili toliko gospodinjskih del kot ženske. No, slaba novica pa je, da se bo to zgodilo šele čez 37 let.

Srečen zakon redi

Seveda je srečen zakon ideal vseh, ki si zaobljubijo večno zvestobo. A v resnici nihče ne razmišlja, da je s svojim 'da' vstopil v skupnost, ki lahko škodi njegovemu zdravju.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri