Odnosi

Največ otrok se zunaj zakona rodi v Estoniji in Sloveniji

Število porok se zmanjšuje v vseh državah unije. Leta 1990 so v EU zabeležili 6,3 poroke na 1000 prebivalcev, leta 2010 pa le še 4,4.

Ženske si ne morejo pomagati, da več govorijo

Ženske več govorijo, zaradi večje vsebnosti proteina Foxp2, je pokazala raziskava, ki so jo opravili nevrologi in psiholog z univerze v Maryland.

Fatalke, ki se jim moški ne morejo in ne željo upreti

Fatalne ali – še bolje – smrtonosne ženske moški obožujejo in si jih vsaj po tihem, če ne na glas želijo. Ženske v večini fatalke na glas prezirajo, a si vseeno želijo biti tako kot one oboževane in usodne. A Lisa se ne boji fatalk, izbrali smo nekaj legendarnih deklet, ki so moške z lahkoto ovijale okoli mezinca oziroma jih še vedno.

Bližamo se enakopravnosti v gospodinjstvu

Dobra novice je, da bodo moški nekega dne opravili toliko gospodinjskih del kot ženske. No, slaba novica pa je, da se bo to zgodilo šele čez 37 let.

Srečen zakon redi

Seveda je srečen zakon ideal vseh, ki si zaobljubijo večno zvestobo. A v resnici nihče ne razmišlja, da je s svojim 'da' vstopil v skupnost, ki lahko škodi njegovemu zdravju.

Prijateljice so zelo pomembne

Na univerzi v Kansasu so pred časom ugotovili tudi, da ženske v prijateljstva vlagajo več truda kot moški, zato od teh odnosov tudi več pričakujejo.

Mitološke požiralke moških ali prve fatalne ženske

Sodobne fatalke – od igralk do manekenk in pevk – so v primerjavi z mitološkimi usodnimi ženskami prave amaterke.

Ljubezenska zgodba: Omamil me je s svojim glasom

Pomemben mejnik v mojem življenju je bil mladinski izlet z vlakom v Kumrovec, v organizaciji MDSS Ljubljana. Bilo je konec oktobra ali v začetku novembra davnega leta 1977, ne spomnim se točno. Malo pred tem sem se preselila na Rašiško 20, kjer sem stanovala skupaj s pesnico Sonjo, ki je žal že pokojna, in Slavico.

Ljubezen včasih laže, a naše telo nikoli!

Govorica telesa razkriva, da se naše besede pogosto ne ujemajo s tistim, kar v resnici mislimo ali čutimo.

50 odtenkov porednega Valentina

Valentinovi romantiki in zaljubljenemu gruljenju smo letos sklenili dodati še malo porednosti in nagajivosti. Saj veste, zakaj ne bi bili na dan zaljubljencev malo bolj seksi kot običajno, malo bolj spogledljivi in morda svojega partnerja presenetite celo s kakšnim odtenkom čutnosti in erotičnosti več kot običajno.

Čarobni otroci – za kakovostno življenje

Dalajlama je rekel, da bi se nasilje povsem izničilo, če bi vsakega osemletnika naučili meditacije – torej vpliva na celotno generacijo.

'Ločitev' zunajzakonskih partnerjev

V moderni dobi je veliko življenjskih partnerjev, ki se ne odločijo za poroko, ampak živijo 'na koruzi'. Čeprav je to seveda osebna odločitev (obeh) partnerjev, pa se tako v zakonski zvezi kot zunajzakonski skupnosti občasno 'stvari zapletejo' in se partnerja odločita iti vsak svojo pot.
Kdaj se poročite vi?

Super poročni datumi

Organizacija poroke v tujini je odlična tržna niša, se strinja veliko turističnih delavcev. Manj stresa, ceneje, vse vključeno in bolj nepozabno za mladoporočenca, dodajajo.
Zveza na daljavo

Koliko distance prenese ljubezen?

Partnerski odnos na daljavo je pogosto povsem neprostovoljen. Razlog je po navadi prav delovno mesto. Zdaj, ko so delovna mesta zaradi gospodarske krize še toliko bolj dragocena, najbrž ne bi veliko pomišljali, če bi se morali odločiti med delom daleč stran od prebivališča in izgubo delovnega mesta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri