Verjetno sta se že gospain gospod Kremenček prepirala, kdo več pospravlja po domači jami. In dame gremo stavit, da je zmagala gospa Kremenček, ki pa je res imela srečo, da dinozavri niso puščali dlake, kar je v nasprotju z današnjimi hišnimi ljubljenčki. No, naš namen je, da vam pomagamo pripraviti moškega, da bo vsaj z malo dobre volje pomagal pri velikem spomladanskem čiščenju.

Nerganje včasih pomaga

Nerganje pomaga, predvsem na kratke proge. Če boste dovolj vztrajno sitnarili, naj vendar odnese smeti ali pomije posodo, bo spoznal, da bo hitreje mir v hiši, če ustreže vaši želji, kot da se prepira z vami. Menda kar 83% moškim zadostuje le ura ženinega nerganja, potem bodo naredili vse.

Pohvalite ga

Saj veste, moški so kot majhni otroci in kužki, za vsako opravljeno delo radi prejmejo hvalo in nagrado. Če bo posesal stanovanje ali dal prati umazano perilo, ne bodite brezbrižni do njega, tako kot je on običajno do vas. Pohvalite ga, skuhajte mu popoldansko kavio in dodajte še piškotek. Naslednjič bo morda pomil celo tla, a seveda bo za nagrado pričakoval vsaj torto.

Zamenjajte umazano posodo za umazane nogavice

Če na primer vaš mož raje kuha kot pomiva, mu le dovolite. Ali pa gre raje po nakupih, kot da po stanovanju pobira svoje umazane nogavice in otroško kramo. Naj si sam izbere svoje najljubše 'neljubo' domače opravilo.

Najdite si profesionalce

Če vaš mož nikakor noče sodelovati pri gospodinjskih opravilih, potem si najemite profesionalce. Vaše stalno tečnarjenje s pospravljanjem bo drugače uničilo vaš zakon. Dva zaposlena človeka z majhnimi otroki - res ni lahko vzdrževati reda v hiši. Če imato finančno možnost, potem vam predlagamo najem pomočnikov.

Čarovnija okusa - MAREC 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAREC 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.