Potovanja

Najstarejši še delujoči muzeji na svetu

Za vas smo pogledali, kateri so najstarejši muzeji, ki so še vedno odprti in množično obiskani.

Eno najstarejših zdraviliških mest v Evropi

Wiesbaden je glavno mesto dežele Hessen v osrednji Nemčiji. 

Slavni kipi, ki lulajo

Zanimiva umetnost...

Zviti nebotičniki

Po CTBUH (Council on Tall Buildings and Urban Habitat) so zvite stavbe (twisted buildings) tiste, katerih nadstropja ali fasada rotirajo skladno z višino. 

Najlepši razgledni stolpi v Evropi

Razgledni stolpi so visoki objekti (nad 20 metrov), namenjeni 360-stopinjskemu opazovanju in ogledovanju bližnje in daljne okolice ter so zagotovo v vsakem mestu ena največjih turističnih atrakcij, ki jo po navadi najbolj obožujejo otroci. 

Moskva in njene čudovite postaje podzemne železnice

Moskovska podzemna železnica je začela obratovati leta 1935. Danes metro predstavlja razvejan sistem prog s 182 postajami. 

Na katerih panoramskih kolesih se splača zavrteti

Panoramska kolesa s stoli imajo svoje korenine v Bolgariji, saj so tam v 17. stoletju gradili lesena kolesa, ki so se vrtela na človeški pogon (po navadi jih je poganjal močan moški). 

Japonski vrtovi

Vrtove, ki izvirajo iz kitajskih vrtov, so Japonci po svoje začeli urejati v 6. stoletju, slovijo pa po svoji prefinjeni lepoti, spokojnosti in intimnosti. 

Kje najdete najboljše gorivo za vaš avto?

Že sedmo leto zapored so bila v Sloveniji podeljena priznanja Izbran Produkt leta, ki veljajo za največja priznanja, podeljena na podlagi glasovanja izključno potrošnikov. V raziskavi, ki jo izvaja priznana raziskovalna družba Nielsen, je bil OMV MaxxMotion Performance Diesel izbran kot najkakovostnejše in najbolj inovativno dizelsko gorivo v primerjavi s preostali izdelki na slovenskem trgu.

Najlepše knjigarne, kjer vas najprej prevzame prostor in šele nato knjige

Greste radi v Konzorcij na Slovenski cesti v Ljubljani ali v Sanje na Trubarjevi ulici, morda celo v Bukvarno Ciproš v Mariboru ali pa v Gogo v Novem mestu. 

Slavna spiralna stopnišča

Sliši se tako ne pomembno … stopnice. 

10 najlepših gledališč na svetu

Gledališča na splošno so čudoviti kraji. 

7 naravnih čudes Južne Amerike

Južna Amerika je celina, ki jo sicer prečka ekvator, vendar je večina njene površine na južni polobli.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri