Potovanja

Art deco – eklekticizem v dekoriranju

Art deco je eklektični stil (izbrati najboljše in kombinirati različne sloge), ki se je razvil v Franciji okoli leta 1925, in sicer kot kombinacija različnih stilov tedanjega časa, kot so art nouveau, neoklasicizem, konstruktivizem, kubizem, modernizem in futurizem.

Mesta in njihovi živalski simboli

Ljudje smo bili skozi svojo evolucijo in življenje vedno povezani z živalmi.

Raj na otoku Pagu

Otok Pag slovi po svoji goloti, skoraj puščavski, a prava oaza pričaka turiste v kampu Šimuni, ki že leta in leta navdušuje tudi najbolj zahtevne ljubitelje taborjenja.

Köbenhavn, mesto kjer nikoli ni dolgčas

Ob imenu Köbenhavn vsakdo pomisli na 1,25 metra visok bronast kipec morske deklice, ki stoji ob glavni Rivi. Ta podoba spominja na dela Hansa Christiana Andersena, slavnega danskega pisatelja, ki je tu živel in ustvarjal.

Kje na svetu se najboljše je?

Hrana je zagotovo pomemben del vsakega potovanja, saj je tudi kuhinja velik del kulture in tradicije vsakega naroda. Tokrat smo malo pobrskali po spominu, kje smo na svojih potovanjih najboljše jedli. In zanimivo – na seznamu so večinoma sredozemske in azijske države, izjema je le mehiška kuhinja, ki pa je tudi nastala pod velikim vplivom Španije.

Pred potovanjem v eksotične kraje obiščite potovalno ambulanto

Zaradi vse pogostejših potovanj v eksotične kraje narašča število potovalnih bolezni. Strokovnjaki opozarjajo na pravočasno zaščito pred boleznimi, s katerimi se lahko srečamo na potovanju: te so malarija, rumena mrzlica, tifus, steklina in okužbe z virusi hepatitisa, ki pa so tudi najpogostejše okužbe potnikov.

Ljubezenski vlak v Pragi

Praška podzemna železnica za svoje potnike načrtuje prav posebne vagone. Na vsakem podzemnem vlaku bo vsaj en vagon namenjen tistim, ki radi flirtajo ali iščejo partnerja.

Največji poletni glasbeni festivali v Evropi

Poletje je čas, ko Evropo preplavijo festivali – glasbeni, kulturni, lutkarski ... Mi smo se malo 'zapeljali' po okolici in preverili, kam in kdaj jo lahko v prihajajočih dopustniških mesecih mahnete na festival.

Škotska - zelena dežela severa

Na Škotskem je vedno pomlad, tu vse diši po zelenem in ljudje dobro voljo nosijo v srcu.

Na izlet v Basel ob Renu

Veliko mesto v mali različici, polno kontrastov, ki vas bodo popolnoma očarali.

Najlepši muzeji o modi

Poiskali smo najlepše muzeje o modi, skozi katere lahko vidite zgodovino, sedanjost in prihodnost modnega oblikovanja in kostumografije.

Butan – prva 100-odstotno ekološka država

Kraljevina pod Himalajo, državica Butan, bo morda prva država na svetu, ki bo vso hrano pridelala 100-odstotno ekološko.

Koreja – kako sta iz homogene dežele nastali dve različni državi

Koreja je polotok v vzhodni Aziji med Rumenim morjem na zahodu in Japonskim morjem na vzhodu. Na severu meji na Kitajsko in Rusijo ter je po morju do glavnega japonskega otoka oddaljena približno 250 kilometrov. Polotok je dolg približno 1000 in širok 350 kilometrov.

Najboljši moderni cirkusi na svetu

Beseda cirkus izvira iz rimskih časov in v latinščini pomeni krog ter je izvorno pomenila oder ali areno ovalne oblike, kjer so se odvijale konjske dirke, gladiatorske borbe, borbe živali, žonglerske in akrobatske predstave. V 18. stoletju je beseda cirkus dobila nov pomen, saj so se pojavili cirkusi, kakršne poznamo še danes. Predstavljamo vam nekaj najboljših cirkusov na svetu, izbrali pa smo samo tiste najboljše, ki v svojih šovih ne vključujejo živali – torej tako imenovane nove moderne cirkuse.

Najbolj nori festivali

Če nimate idej, kam bi se odpravili na počitnice, si preglejte kaj vse vam nudijo različni festivali po svetu, zagotovo boste našli kaj za svoj okus.

Pločnik slavnih glasbenikov

V četrti Camden Town na severu Londona bodo postavili Pločnik slavnih, posvečen izključno glasbenim velikanom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri