Potovanja

Costa Smeralda - sanjske plaže, zgodovina, hrana in še marsikaj ...

Sardinija ima skoraj dva tisoč kilometrov obale, ki jemlje dih. Čudovite majhne zalive s pepelnato belim peskom krasijo borovi nasadi, ki ponujajo bogato senco, in več kilometrov dolge sipine, po katerih se lahko sprehajate ure in ure.

New York prestolnica sveta, London Evrope

Anketa raziskovalnega centra Ipsos MORI je pokazala, da največ ljudi meni, da je London najboljše evropsko mesto.

Namigi za prve delovne dni po počitnicah

Ponovno v službi, a vseeno še stran – vsaj z mislimi. Tudi ko smo že dan ali dva doma, nam namreč misli še vedno uhajajo na počitnice. Preberite, kako iz najlepšega časa v letu preiti v običajni delovni ritem.

Reportaža: Sziget – več kot le glasbeni festival

Prejšnjo nedeljo se je zaključil eden izmed največjih glasbenih festivalov v Evropi, Sziget, ki poteka vsako leto avgusta. Že sama lokacija festivala je zanimiva, saj je dogajanje postavljeno na otok v središču Budimpešte – Obuda. Poleg glasbenega dogajanja na petih večjih odrih je festival tudi tokrat obiskovalcem ponudil še veliko več – Sziget je mesto v malem.

Napitnina na dopustu: kje in koliko?

Restavracija, hotel, taksi – dobro opravljeno storitev radi nagradimo, in to primerno.

Art deco – eklekticizem v dekoriranju

Art deco je eklektični stil (izbrati najboljše in kombinirati različne sloge), ki se je razvil v Franciji okoli leta 1925, in sicer kot kombinacija različnih stilov tedanjega časa, kot so art nouveau, neoklasicizem, konstruktivizem, kubizem, modernizem in futurizem.

Mesta in njihovi živalski simboli

Ljudje smo bili skozi svojo evolucijo in življenje vedno povezani z živalmi.

Raj na otoku Pagu

Otok Pag slovi po svoji goloti, skoraj puščavski, a prava oaza pričaka turiste v kampu Šimuni, ki že leta in leta navdušuje tudi najbolj zahtevne ljubitelje taborjenja.

Köbenhavn, mesto kjer nikoli ni dolgčas

Ob imenu Köbenhavn vsakdo pomisli na 1,25 metra visok bronast kipec morske deklice, ki stoji ob glavni Rivi. Ta podoba spominja na dela Hansa Christiana Andersena, slavnega danskega pisatelja, ki je tu živel in ustvarjal.

Kje na svetu se najboljše je?

Hrana je zagotovo pomemben del vsakega potovanja, saj je tudi kuhinja velik del kulture in tradicije vsakega naroda. Tokrat smo malo pobrskali po spominu, kje smo na svojih potovanjih najboljše jedli. In zanimivo – na seznamu so večinoma sredozemske in azijske države, izjema je le mehiška kuhinja, ki pa je tudi nastala pod velikim vplivom Španije.

Pred potovanjem v eksotične kraje obiščite potovalno ambulanto

Zaradi vse pogostejših potovanj v eksotične kraje narašča število potovalnih bolezni. Strokovnjaki opozarjajo na pravočasno zaščito pred boleznimi, s katerimi se lahko srečamo na potovanju: te so malarija, rumena mrzlica, tifus, steklina in okužbe z virusi hepatitisa, ki pa so tudi najpogostejše okužbe potnikov.

Ljubezenski vlak v Pragi

Praška podzemna železnica za svoje potnike načrtuje prav posebne vagone. Na vsakem podzemnem vlaku bo vsaj en vagon namenjen tistim, ki radi flirtajo ali iščejo partnerja.

Največji poletni glasbeni festivali v Evropi

Poletje je čas, ko Evropo preplavijo festivali – glasbeni, kulturni, lutkarski ... Mi smo se malo 'zapeljali' po okolici in preverili, kam in kdaj jo lahko v prihajajočih dopustniških mesecih mahnete na festival.

Škotska - zelena dežela severa

Na Škotskem je vedno pomlad, tu vse diši po zelenem in ljudje dobro voljo nosijo v srcu.

Na izlet v Basel ob Renu

Veliko mesto v mali različici, polno kontrastov, ki vas bodo popolnoma očarali.

Najlepši muzeji o modi

Poiskali smo najlepše muzeje o modi, skozi katere lahko vidite zgodovino, sedanjost in prihodnost modnega oblikovanja in kostumografije.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri