Potovanja

Najboljši kraji za ženski seks turizem

Ženski seks turizem se je pojavil, ko so v osemdesetih letih prejšnjega stoletja (no, tudi že prej) samske ločene ženske v zrelih letih iz bogate zahodne Evrope in ZDA odhajale v dežele v razvoju, da bi se romantično in seksualno sprostile. Od moškega seks turizma se razlikuje po tem, da je v odnos vključene veliko več romantike ter intimnosti, in ne gre zgolj za fizični seks.

Najslavnejši nebotičnik na svetu in najvišja stavba New Yorka

Empire State Building stoji na križišču slovite 5. Avenije in West 34th Street (Zahodne 34. ulice) na Manhattnu v New Yorku. Slavni nebotičnik so zgradili v slogu art decoja (kot številne druge stavbe v tistem času) v takrat rekordnih 14 mesecih, in to pred 80 leti, leta 1931.

Brez skrbi na dopust v tujino

Sklenite turistično zavarovanje še pred odhodom na počitnice – preko spleta do 20 % ceneje! Imate načrte za bližajoče se krompirjeve počitnice? Morda tedenski oddih nekje v toplih krajih, krajši izlet na Avstrijsko Koroško, podaljšan vikend na hrvaški obali, enodnevni izlet v Italiji?

Beograd, tam kjer se stikata vzhod in zahod

Beograd, prestolnica Srbije, je eno najstarejših mest v Evropi, staro približno 7000 let. Vsekakor je tudi mesto, ki obiskovalca poteši v vseh pogledih.

Turizem bo Grčiji pomagal iz krize

Predsednik Združenja grških turističnih podjetij je navdušen, saj bo očitna njegova Grčija letos dosegla zeželeno številko – 17 milijonov gostov.

Genova - križišče narodov in svetovnih kuhinj

Genova je živahno italijansko pristaniško mesto, ki je svoj prvi vrh doseglo v davnem 13. stoletju, ko so ladje genovske republike plule po vsem Sredozemlju, mesto pa se je začelo razvijati kot pomembno bančno središče.

Muzeji slavnih slikarjev

Veliki umetniki in veleumi kot so Van Gogh, da Vinci, Picaso in drugi, so za svoje umetnine dobili svoj muzej.

Costa Smeralda - sanjske plaže, zgodovina, hrana in še marsikaj ...

Sardinija ima skoraj dva tisoč kilometrov obale, ki jemlje dih. Čudovite majhne zalive s pepelnato belim peskom krasijo borovi nasadi, ki ponujajo bogato senco, in več kilometrov dolge sipine, po katerih se lahko sprehajate ure in ure.

New York prestolnica sveta, London Evrope

Anketa raziskovalnega centra Ipsos MORI je pokazala, da največ ljudi meni, da je London najboljše evropsko mesto.

Namigi za prve delovne dni po počitnicah

Ponovno v službi, a vseeno še stran – vsaj z mislimi. Tudi ko smo že dan ali dva doma, nam namreč misli še vedno uhajajo na počitnice. Preberite, kako iz najlepšega časa v letu preiti v običajni delovni ritem.

Reportaža: Sziget – več kot le glasbeni festival

Prejšnjo nedeljo se je zaključil eden izmed največjih glasbenih festivalov v Evropi, Sziget, ki poteka vsako leto avgusta. Že sama lokacija festivala je zanimiva, saj je dogajanje postavljeno na otok v središču Budimpešte – Obuda. Poleg glasbenega dogajanja na petih večjih odrih je festival tudi tokrat obiskovalcem ponudil še veliko več – Sziget je mesto v malem.

Napitnina na dopustu: kje in koliko?

Restavracija, hotel, taksi – dobro opravljeno storitev radi nagradimo, in to primerno.

Art deco – eklekticizem v dekoriranju

Art deco je eklektični stil (izbrati najboljše in kombinirati različne sloge), ki se je razvil v Franciji okoli leta 1925, in sicer kot kombinacija različnih stilov tedanjega časa, kot so art nouveau, neoklasicizem, konstruktivizem, kubizem, modernizem in futurizem.

Mesta in njihovi živalski simboli

Ljudje smo bili skozi svojo evolucijo in življenje vedno povezani z živalmi.

Raj na otoku Pagu

Otok Pag slovi po svoji goloti, skoraj puščavski, a prava oaza pričaka turiste v kampu Šimuni, ki že leta in leta navdušuje tudi najbolj zahtevne ljubitelje taborjenja.

Köbenhavn, mesto kjer nikoli ni dolgčas

Ob imenu Köbenhavn vsakdo pomisli na 1,25 metra visok bronast kipec morske deklice, ki stoji ob glavni Rivi. Ta podoba spominja na dela Hansa Christiana Andersena, slavnega danskega pisatelja, ki je tu živel in ustvarjal.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri