Potovanja

Butan – prva 100-odstotno ekološka država

Kraljevina pod Himalajo, državica Butan, bo morda prva država na svetu, ki bo vso hrano pridelala 100-odstotno ekološko.

Koreja – kako sta iz homogene dežele nastali dve različni državi

Koreja je polotok v vzhodni Aziji med Rumenim morjem na zahodu in Japonskim morjem na vzhodu. Na severu meji na Kitajsko in Rusijo ter je po morju do glavnega japonskega otoka oddaljena približno 250 kilometrov. Polotok je dolg približno 1000 in širok 350 kilometrov.

Najboljši moderni cirkusi na svetu

Beseda cirkus izvira iz rimskih časov in v latinščini pomeni krog ter je izvorno pomenila oder ali areno ovalne oblike, kjer so se odvijale konjske dirke, gladiatorske borbe, borbe živali, žonglerske in akrobatske predstave. V 18. stoletju je beseda cirkus dobila nov pomen, saj so se pojavili cirkusi, kakršne poznamo še danes. Predstavljamo vam nekaj najboljših cirkusov na svetu, izbrali pa smo samo tiste najboljše, ki v svojih šovih ne vključujejo živali – torej tako imenovane nove moderne cirkuse.

Najbolj nori festivali

Če nimate idej, kam bi se odpravili na počitnice, si preglejte kaj vse vam nudijo različni festivali po svetu, zagotovo boste našli kaj za svoj okus.

Pločnik slavnih glasbenikov

V četrti Camden Town na severu Londona bodo postavili Pločnik slavnih, posvečen izključno glasbenim velikanom.

Fontana di Trevi ima mecena za prenovo

Znameniti vodnjak v Rimu že nekaj časa precej neslavno propada.

Valentinova romantika v Londonu

Oko Londona ali London Eye za valentinovo zaljubljencem ponuja povsem zasebno kabino, ki vas bo popeljala nad britansko prestolnico.

Mesta z najboljšim nočnim življenjem

Spletna stran Hotels.com je s pomočjo 27.000 popotnikov izbrala deset mest, ki imajo najbolj pestro nočno življenje.

Vrata odpira turistični sejem Alpe-Adria

Jutri, 24. januarja 2013, odpira vrata vodilni turistični dogodek v regiji Alpe–Jadran - Turistični sejem Alpe-Adria. 

Zimski izlet v Salzburg

V Mozartovem mestu Salzburg prevladujejo cerkve, dvorci, gradovi in palače. Nič čudnega torej, da je bilo slikovito staro mestno jedro razglašeno za svetovno kulturno dediščino.

Padova – mala, prijazna in z enim največjih trgov v Evropi

Padova je prijazno, majhno mesto v severni Italiji, kjer se človek prav z veseljem sprehodi po ozkih ulicah in po slikovitih, prostranih trgih, mimo številnih cerkva in mogočnih stavb.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri