Potovanja

Lungau: ena od najbolj sončnih regij v Avstriji

Regia Lungau in njenih 15 čarobnih krajev leži na nadmorski višini 1000 metrov in več.

Več kot 800-letna tradicija na Škalskih vinorodnih gričih

Konjiško vinogradništvo, ki ima že več kot 800-letno tradicijo (potrjena je v pisnih virih francoskega reda kartuzijanov iz Žičke kartuzije 1164) ima za to tudi odlično ozadje, saj so vinograde imeli na odličnih legah v Škalcah, kjer danes na 80 ha podjetje Zlati grič prideluje grozdje izbranih vinskih sort, tehnologija pridelave pa temelji na minimalnih obremenitvah trte in na okolju prijazni predelavi.

Družinske počitnice, ki se jih bodo veselili tudi najstniki

Zagotovo starši niso idealni popotniki za najstnike, zlasti tiste malo starejše, a seveda bo tudi njih razveselil kakšen dober načrt za družinske počitnice.

Najlepši akvariji v Evropi

Med potepanjem po svetu radi zavijemo v kakšen muzej, galerijo in cerkev. A za otroke, no, pa tudi za odrasle, bo veliko bolj zabavno, če se načudijo skrivnostnim živalim in rastlinam, ki jih gostijo najlepši akvariji v Evropi.

Muzeji za vse ljubitelje morja, ladij in potovanj

Muzeji pomorstva ali tudi navtični muzeji so muzeji, povezani z ladjami in potovanji po morju ali drugih vodah.

Kje špricajo najbolj slavni gejzirji

Gejzir je termalni izvir, ki v presledkih v zrak bruha vrelo vodo in paro.

Živa coprnija – Živa štrigarija: Po poteh Pohorja in Istre na drugačen način

Šest partnerskih organizacij iz Slovenije in Hrvaške na novo odkriva bajeslovno izročilo Pohorja in Istre ter ustvarja svež kulturno-turistični produkt.

Salzburg, baročno mesto z veliko kulturno-zgodovinskimi postanki

Salzburg je povsem blizu nemške meje ob severnih Alpah in je pod zaščito UNESCA.

Darjo razmišlja: Kako pojasnim, ko me vprašajo, zakaj ne maram potovanj

Vsako poletje se moram pred znanci ponovno zagovarjati, zakaj ne maram potovanj.

Legendarna evropska zdraviliška mesta

Zdravilišče je kraj, ki omogoča – na podlagi naravnih virov (termalna voda, hladna mineralna voda, podnebje, pelodi), urejenih zdravstvenih dejavnosti in namestitvenih zmogljivosti – rehabilitacijo in izboljšanje zdravja.

Večji obisk gora, več pozornosti za varnost planincev

Z začetkom počitnic se začenja že tradicionalna poletna planinska sezona, ki v gore privabi največ obiskovalcev, iz leta v leto tudi več turistov, kljub temu pa sistem financiranja planinskih poti in koč ostaja neurejen.

Najlepša mokrišča v Sredozemlju

Mokrišče je del narave, ki je redno zadostno preplavljeno s površinsko ali podzemsko vodo, da lahko omogoča razširjenost rastlin in živali, ki za rast in razmnoževanje potrebuje mokro ali občasno mokro okolje.

4 legende med slovenskimi Grand hoteli

Grand hoteli so luksuzni hoteli, ki so jih gradili ob koncu 19. in začetku 20. stoletja, po navadi v mestih ob železniških postajah ali pristanišču ter v priljubljenih turističnih krajih.

Dresden – najbolj zeleno evropsko mesto

Dresden (zastarelo slovensko Draždani) je glavno mesto nemške zvezne dežele Saške. Mesto leži v dolini reke Labe (Elbe), nekoč ribiška vas s približno 550.000 prebivalcev.

Gurmanske počitnice v sosednji Avstriji: Dežela odlične hrane!

Iščete zamisel za lepe počitnice ali za podaljšani konec tedna? Morda bo za vas prava odločitev bližnja Avstrija, ki poleg naravnih lepot ponuja številne gurmanske užitke.

Spoznajte popotnico Stašo in njeno videnje Tajske!

Verjame, da je nekaj najlepšega potovati po svetu ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri