Potovanja

Kje špricajo najbolj slavni gejzirji

Gejzir je termalni izvir, ki v presledkih v zrak bruha vrelo vodo in paro.

Živa coprnija – Živa štrigarija: Po poteh Pohorja in Istre na drugačen način

Šest partnerskih organizacij iz Slovenije in Hrvaške na novo odkriva bajeslovno izročilo Pohorja in Istre ter ustvarja svež kulturno-turistični produkt.

Salzburg, baročno mesto z veliko kulturno-zgodovinskimi postanki

Salzburg je povsem blizu nemške meje ob severnih Alpah in je pod zaščito UNESCA.

Darjo razmišlja: Kako pojasnim, ko me vprašajo, zakaj ne maram potovanj

Vsako poletje se moram pred znanci ponovno zagovarjati, zakaj ne maram potovanj.

Legendarna evropska zdraviliška mesta

Zdravilišče je kraj, ki omogoča – na podlagi naravnih virov (termalna voda, hladna mineralna voda, podnebje, pelodi), urejenih zdravstvenih dejavnosti in namestitvenih zmogljivosti – rehabilitacijo in izboljšanje zdravja.

Večji obisk gora, več pozornosti za varnost planincev

Z začetkom počitnic se začenja že tradicionalna poletna planinska sezona, ki v gore privabi največ obiskovalcev, iz leta v leto tudi več turistov, kljub temu pa sistem financiranja planinskih poti in koč ostaja neurejen.

Najlepša mokrišča v Sredozemlju

Mokrišče je del narave, ki je redno zadostno preplavljeno s površinsko ali podzemsko vodo, da lahko omogoča razširjenost rastlin in živali, ki za rast in razmnoževanje potrebuje mokro ali občasno mokro okolje.

4 legende med slovenskimi Grand hoteli

Grand hoteli so luksuzni hoteli, ki so jih gradili ob koncu 19. in začetku 20. stoletja, po navadi v mestih ob železniških postajah ali pristanišču ter v priljubljenih turističnih krajih.

Dresden – najbolj zeleno evropsko mesto

Dresden (zastarelo slovensko Draždani) je glavno mesto nemške zvezne dežele Saške. Mesto leži v dolini reke Labe (Elbe), nekoč ribiška vas s približno 550.000 prebivalcev.

Gurmanske počitnice v sosednji Avstriji: Dežela odlične hrane!

Iščete zamisel za lepe počitnice ali za podaljšani konec tedna? Morda bo za vas prava odločitev bližnja Avstrija, ki poleg naravnih lepot ponuja številne gurmanske užitke.

Spoznajte popotnico Stašo in njeno videnje Tajske!

Verjame, da je nekaj najlepšega potovati po svetu ...

Multikulturna Lendava, mesto bograča, kulture …

Lendava s četrtino prebivalstva madžarske narodnosti, ki je blizu meje z Madžarsko in dvojezičnim šolstvom ter javnimi službami, je najbolj vzhodno mesto v Sloveniji.

Sprehod po tovarni iz stekla

Tovarna je razstavni prostor v Dresdnu v Nemčiji v lasti nemškega proizvajalca avtomobilov Volkswagen, ki ga je zasnoval arhitekt Gunter Henn.

Iz vsakdanjika v pravljični Drvengrad

Potovanje v pravljično filmsko vas – mestece Drvengrad oziroma ogled tega in nadaljevanje poti z muzejskim vlakom po ozkotirni železnici Šarganska osmica mimo slikovitih predelov v Višegrad ter na koncu še vožnja z ladjo skozi zeleno sotesko reke Drine je nadvse pravljično doživetje, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Najpomembnejše romarske poti v Evropi

Romanje izhaja iz italijanske besede Roma (Rim), pomeni pa potovanje v versko pomemben kraj.

Najlepši fjordi - oglejte si jih!

Fjord je potopljena ledeniška dolina, ki jo je zalilo morje. Značilna za fjord so strma pobočja, ki prepadno obrobljajo ozek, podolgovat zaliv in dno, ki je praviloma najplitvejše pred ustjem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri