Potovanja

Lošinj: Dom pomorščakov, zdravilnih zelišč in blagodejne klime

Biser severnega hrvaškega Jadrana otok Lošinj vsako poletje v svoj objem privabi lepo število turistov.

Najlepši botanični vrtovi v Evropi

Botanični vrt je po navadi park ali rastlinjak, kjer so v študijske namene posajene različne rastline. Poleg znanstvenega namena so botanični vrtovi priljubljeno mesto za sprehode in oglede. 

Najboljši vodni parki

Preverite, kje najdete najboljše vodne parke in zagotovite zabavo za celo družino!

Pravljični kraji - preverite, kje so!

Seveda je na svetu ogromno krajev, ki jih lahko označimo za pravljične in čudežne. Vseeno se pri nekaterih zdi, kot da so jih ilustratorji narisali za kakšno posebno pravljico ali da so preprosto oživeli in prišli iz nje. Za vas smo poiskali nekaj takih krajev – iz nekega drugega sveta.

Como – sonce, voda, mir, lepota le streljaj od Milana

V mestu Como ob čudovitem jezeru Como, kjer vse kar buhti od zelenja, rož in razkošja, je prvi vtis zelo športen.

9 idej za kratkočasenje v avtomobilu

Med poletnimi počitnicami se pogosteje odpravimo tudi na nekoliko daljše vožnje z avtomobilom.

Unescov seznam kulturno-naravnih znamenitosti v naši bližini

Unesco pod svoje okrilje vzame kraje, ki so pomembni zaradi naravnega ali kulturnega bogastva in posebnosti. Na svetu je trenutno 814 kulturnih znamenitosti ter 203 naravne znamenitosti. Nekaj krajev, natančneje 35, pa ustreza obema zahtevama in so pomembni tako zaradi posebnosti narave kot človeka.

München: Obisk bavarske prestolnice

Prestolnica Bavarske, tretje največje nemško mesto za Berlinom in Hamburgom, je odlična destinacija za nekajdnevni oddih tudi poleti, čeprav se največ turistov tja odpravi v času priljubljenega Oktoberfesta.

Slavne ribje tržnice

Že ribja tržnica na ljubljanskem živilskem trgu je svojevrstno doživetje, kako pestro mora biti na slavni ribji tržnici Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, pa si lahko le predstavljamo. In poleti nam vse bolj diši po morju in ribah, zato se nismo mogli upreti raziskovanju najbolj slavnih ribjih tržnic na svetu.

Od Ogulina do Plitviških jezer, po poteh legend in pravljičnih čudes narave

Leta 1500 je eden od najmočnejših ljudi na Hrvaškem in član družine Frankopan, knez Bernardin Frankopan, plemič, vojskovodja, diplomat in mecen, nosilec boja za preživetje hrvaškega naroda, ogroženega zaradi turških invazij, potem ko so Turki leta 1493 opustošili Modruš, dal zgraditi novo trdnjavo – grad Ogulin.

Sprehod po najboljših živalskih narodnih parkih

Narodni park je zaščiteno geografsko območje neke države, za katero veljajo zakonski odloki o celovitem varstvu narave.

Z družino Mirana Stanovnika na vikend izletu na Koroškem in po Prekmurju!

Manjša novinarska ekipa se je minuli vikend družila z Miranom Stanovnikom, legendo najtežje avtomobilistične in motoristične preizkušnje na svetu relija Pariz-Dakar in aktualnim županom občine Log – Dragomer. Z njim in njegovo družino so potovali z avtodomom in pridno beležili pestro dogajanje s fotoaparatom in kamero. Vabimo k ogledu!

Karlovec: Mesto parkov, rek in 'spominkov' na različna zgodovinska obdobja

Mesto Karlovec na Hrvaškem, le 20 kilometrov oddaljeno od slovenske meje, ki je ime dobilo po ustanovitelju, avstrijskem nadvojvodi Karlu, te že na prvi pogled osvoji z zelenimi površinami in parki.

Nürnberg – 950 let zgodovine in romantike

Nürnberg je 950 let staro mesto z romantičnim pridihom, ki ima za seboj neverjetno in burno zgodovino.

Nenavadni muzeji po svetu

Imamo vse vrste muzejev. Narodne, etnografske, zgodovinske, arheološke, mestne, umetniške ... in imamo malce drugačne muzeje – na primer nenavadne.

Z avtodomom od Koroške do Prekmurja – za volanom pa Miran Stanovnik

Vedno nas je zanimalo, kako res aktivni ljudje preživijo svoje vikende. In če kdo ve, kako pripraviti nepozaben in dejavnosti poln vikend, je to zagotovo Miran Stanovnik, motorist po srcu in duši, ki si je kot redni udeleženec relija Pariz-Dakar prislužil simpatični vzdevek Puščavski lisjak.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri