Prelepa Bdimpešta je Pariz vzhoda, saj obiskovalce očara z arhitekturo, umetnostjo in vrhunsko kulinariko.

Sedem mostov moraš prečkati, pravi pesem – v Budimpešti jih je celo devet, ki se veličastno raztezajo nad modrim pasom Donave.

Dobra iztočnica, kajti v tem mestu je mogoče najti mnogo veličastnih stvari. Nič čudnega, da vsak oboževalec kraljice Sisi ve, da je tukaj nekoč vladala Avstro-Ogrska monarhija in da se je prav Sisi najbolje počutila v bližnjem baročnem dvorcu Gödöllö, 'madžarskem Versaillesu'. Obiskovalce pa v mesto seveda privabljajo tudi številne druge znamenitosti.

Budimpešta ima 123 termalnih vrelcev, kar je edinstveno na svetu, in številni ne pridejo sem zgolj zaradi ogledov, temveč tudi na oddih. Wellness templji, kot so zdravilišče Gellért, Palatinus in Széchenyi, kjer moški ure in ure igrajo šah v topli vodi, so pravi dragulji. Njihova tradicija ima turško-orientalske elemente, pred vsem pa so to kraji, v katerih bodo vaša čutila na novo oživela.

Odprta v svet in z bogato zgodovino

Po kopanju, pohajkovanju skozi graščinsko četrt in po promenadi reke Donave ali po razkošnem bulvarju aleje Andrássy morate obiskati še eno izmed tradicionalnih kavarn. Pod štukaturami, lesketajočimi se lestenci in ob pohištvu iz plemenitega lesa lahko sanjarite, da ste v Parizu ali na Dunaju.

kavarna v Budimpešti

Ozračje, ki vas vabi, da boste v kavarni preživeli dalj časa, je napolnjeno z glasbo virtuoznih salonskih glasbenikov. Da ne govorimo o sladkih slaščičarskih dobrotah, ki v vitrinah zbujajo tek. Visoko na lestvici so tudi tipične krepke jedi, kot je golaž, vendar pa ne manjka tudi vseh drugih okusov sveta. Kaj še torej čakate? Pojdite v Budimpešto in se potopite v svet edinstvenega bisera Donave.

Moje Stanovanje - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Moje Stanovanje - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.