Ob vsem pisanju okoli Grčije, o referendumu, protestih, zaprtih bankah in pomanjkanju denarja nas je zanimalo, kako pa se v tej čudoviti sredozemski deželi, polni zgodovine, počutijo turisti. Pogovarjali smo se s predstavniki Kompasa, ki imajo svoje turiste razsejane po praktično vseh grških otokih in otočkih.

V Kompasu smo v vsakdanjem stiku s predstavniki v Grčiji, ki pa nam ne glede na zaostreno finančno situacijo poročajo le o nepozabnih doživetjih in odličnem počutju gostov. Ti neizmerno uživajo v lepotah Grčije, razvajajo brbončice ob odlični grški hrani, vzdušje pa je naravnost fantastično.

V nadaljevanju vam posredujemo nekaj izjav Kompasovih predstavnikov:

Mojca, Kompasova predstavnica na Kreti

kreta

"Počitnice v Grčiji so vedno čudovite in tudi letos ni nič drugače. Kljub novicam o zaostreni finančni situaciji tega pri nas na Kreti ni čutiti. Ravno nasprotno! Domačini so še posebej prijazni in gostoljubni, prav povsod se počutimo dobrodošlo. Vsi na otoku brezmejno uživamo – otroci veselo čofotajo v morju, večina se nas sonči ali senči, spet drugi bolj uživajo v raziskovanju otoka, v večernih sprehodih in pestrem nočnem življenju.

Seveda nikomur tudi letos ne uide obilna in za prste obliznit grška večerja v eni izmed tavern ... Vzdušje na otoku je skratka odlično – pravo za odklop od napornega urnika in vsakdanjih skrbi. Welcommeeeeee!"

Laura, Kompasova predstavnica na Zakintosu

"Na včerajšnjem izletu smo zasledovali razbitine trgovske tihotapske ladje Panajotis in se prepustili užitkom kristalno čistega morja, obdanega z mogočnimi visokimi klifi. Gostje so se nastavljali fotografskim objektivom in niso skrivali navdušenja nad lepoto plaže Navagio. Naš izlet je bil še lepši, ker smo se ustavili še pri znamenitih modrih jamah in obiskali naravne toplice na plaži Xigia, kjer se morska voda meša z žveplom, zato bodo naši gostje ostali večno mladi.

Zakintos je eden od najlepših grških otokov, ki prekipeva od živahnega dogajanja, v notranjosti otoka pa se še vedno skrivajo idilične grške vasice, pristno domače vzdušje in odlična hrana. Kljub zadnjim novicam je vzdušje na otoku sproščeno, počitniško naravnano in predvsem pozitivno. Imamo le eno samo težavo – veliko gostov zaradi nepozabnih počitnic in lepih trenutkov noče domov:) V Zakintos se enostavno zaljubite!" 

Tinkara, Kompasova predstavnica na Karpatosu

karpatos

''Ko misliš, da so se vsa najlepša poletja že zgodila ... se zgodi KARPATOS! Ugasnite torej svoj TV, računalnik in podobno ter se nam pridružite raje v živo – v raju.

Preberite še: Kefalonija - raj na grški zemlji

Lisa - 29/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 29/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.